19 Ιουνίου 2022

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ATHENS PRIDE 2022


Έκκληση στην κυβέρνηση να ψηφίσουν μαζί την πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή, για τον πολιτικό γάμο για όλους, την τεκνοθεσία και για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, απηύθηνε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου βρέθηκε στο Athens Pride.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, δήλωσε τα εξής: «Είμαι πολύ περήφανος για το Pride. Τόσοι άνθρωποι πάλεψαν για να καθιερωθεί, το ότι καθιερώνεται είναι μια ανατρεπτικότατη στιγμή. Έχει πολύ μεγάλη σημασία οι άνθρωποι που τόσα χρόνια τρομοκρατούνταν από μια κοινωνία που δεν τους ανεχόταν να μπορούν να γιορτάζουν όλοι μαζί».

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ έγινε η ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα διεκδικούμε μαζί με όλους τους προοδευτικούς πολίτες μια ανοιχτή κοινωνία που θα βάζει τέλος στις διακρίσεις και θ' αγκαλιάζει τις αξίες της συμπεριληπτικότητας. Το μήνυμα είναι ένα: ο κάθε άνθρωπος αγαπά όπως θέλει κι όποιον θέλει. Η κοινωνία είναι έτοιμη ν' αποδεχθεί τη διαφορετικότητα. Χαρούμενο Pride!»

Πηγή documentonews.gr

Σαφέστατα με περισσότερες επιφυλάξεις, η Ιστοσελίδα κάνει κι αυτή την κατάθεσή της (με δυο λόγια, για να μην κουράζουμε αλλά και να μην κουραζόμαστε): Δεχόμαστε τη διαφορετικότητα όχι όμως τη γελοιότητα. Ναι, όντως, δεχόμαστε την διαφορετικότητα αλλά, επειδή δεν παύει να είναι απόκλιση, δεν προσπαθούμε να την προάγουμε και να τη διαιωνίσουμε. Και, ναι, δεχόμαστε τα υποκείμενα αλλά όχι τα αντικείμενα (δείτε την πρόσφατη διαφήμιση της Pantene). Το θέμα, πάντως, δε λύνεται συνοπτικά. Υπάρχουν επιμέρους τεράστια ζητήματα...

Ας κλείσουμε, όμως, συνοπτικά. Δε μπορούμε, λοιπόν, να τ' αποδεχόμαστε πλήρως, όλα. Πάντα υπάρχουν κάποια όρια. Μπορούμε να δεχτούμε π.χ. και την κτηνοβασία; Γιατί, ενδεχομένως, να είναι το επόμενο που θα «κληθούμε» ν' αποδεχτούμε...