01 Ιουνίου 2022

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ


Καταργείται από σήμερα 1η Ιούνη η υποχρεωτικότητα της χρήσης της μάσκας σ' εξωτερικούς αλλά και σε πολλούς εσωτερικούς χώρους με τη σύσταση για χρήση της όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο απ' τους πολίτες κι ιδίως σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να εξακολουθεί να υπάρχει.

Έτσι, από σήμερα 1/6/2022 ως και 15/09/2022 αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σ' όλους τους χώρους, εσωτερικούς κι εξωτερικούς. Συμπεριλαμβάνονται σ' αυτούς τα αεροπλάνα κι οι υπεραστικές συγκοινωνίες που υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως είναι τα τρένα και τα ΚΤΕΛ.

Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αφορά και στους εργαζομένους σε όλους αυτούς τους χώρους.

Η υποχρεωτικότητα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές, καθώς επίσης και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ.

Τονίζεται ότι ο κάθε πολίτης μπορεί πλέον να κρίνει αν οι συνθήκες συνωστισμού στον εξωτερικό ή στον εσωτερικό χώρο όπου βρίσκεται, είναι ικανές για τη μετάδοση του κορονοϊού και συνεπώς χρειάζεται να φοράει τη μάσκα του.

Ανοιχτό παραμένει ακόμα το ζήτημα της χρήσης μάσκας στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Η Επιτροπή αναμένεται άμεσα να συζητήσει το πρωτόκολλο των πλοίων, καθώς υπάρχουν ιδιαιτερότητες.

Πηγή documentonews.gr