12 Ιουνίου 2022

12/6/2022. ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΟΒΟ 2 - 0


Το σερί των νικηφόρων αποτελεσμάτων για την Εθνική μας συνεχίστηκε και στην 4η αγωνιστική. Σήμερα κέρδισε το Κόσοβο 2 - 0.

Η γαλανόλευκη στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε επιθετικά, με έντονη κινητικότητα, γρήγορες μεταβιβάσεις, αποτελεσματική αλληλοκάλυψη και πίεση σ' όλους τους χώρους. Είχε 10 σουτ εκ των οποίων το 1 ήταν στο τέρμα ενώ οι αντίστοιχη επίδοση των αντιπάλων ήταν 2 / 0. Επίσης, κόρνερ 4 έναντι 1 και κατοχή μπάλας 64% και 36%. Γκολ όμως δεν μπήκε.

Το ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και στην επανάληψη κι έπρεπε να έρθει το 71' για να γευτούμε τη χαρά του γκολ. Ο Μάνταλος έκανε μια πετυχημένη σέντρα απ' τ' αριστερά κι ο Γιακουμάκης με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια στον τερματοφύλακα Μούριτς ν' αντιδράσει.

Το 2 - 0 έγινε στο 99' με το Μάνταλο ο οποίος πλάσαρε σε κενό τέρμα καθώς ο Μούριτς στα τελευταία λεπτά είχε αφήσει την εστία του κι αγωνιζόταν μέσα, μαζί με τους συμπαίχτες του, στην προσπάθειά του να βοηθήσει την ομάδα του.

Μετά την επιτυχία αυτή, αν και απομένουν δυο αγωνιστικές, η Εθνική μας εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλό της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά την επίτευξη του 1 - 0, το παιχνίδι διακόπηκε για 5 λεπτά γι' αυτό κι υπήρξε η 9λεπτη καθυστέρηση όσο αφορά τη λήξη του.