16 Ιουνίου 2022

ΜΟΝΟ ΤΟ 7% ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ


Στον πάτο βρίσκεται για ακόμα μια φορά η Ελλάδα με τους πολίτες να δυσπιστούν ως προς την ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την έκθεση του Ινστιτούτου Reuters και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για το 2022 σχετικά με την ψηφιακή ενημέρωση, μόλις το 7% των πολιτών πιστεύει ότι τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα λειτουργούν απαλλαγμένα από κυβερνητικές και πολιτικές επιρροές, ποσοστό ιδιαίτερα απογοητευτικό για μια δημοκρατική χώρα και που φέρνει την πατρίδα μας στην τελευταία θέση ως προς την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας κι αποδεικνύει πως οι πολίτες χάνουν ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη τους στα μέσα ενημέρωσης.

Χωρίς να μας ξαφνιάζει καθόλου λοιπόν, η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία θέση κι ακολουθούν Ιταλία κι Ισπανία με 13% και με 15% η Βουλγαρία μαζί με την Ουγγαρία.

Αντίθετα, στις καλύτερες θέσεις, έχουμε τις εξής χώρες: Φινλανδία 50%, Ολλανδία 46%, Δανία μαζί με τη Νορβηγία 43% και Γερμανία 41%.

Πηγή documentonews.gr

Σχόλιο Ιστοσελίδας

Περιμένουμε με αγωνία να υπάρξει κάποια λίστα με θετικό περιεχόμενο όπου η Ελλάδα να είναι στις πρώτες θέσεις... Εντάξει, το ξέρουμε πως θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ... Κι αυτό το γεγονός, αν γίνει ποτέ, μάλλον, δε θα μας βρει εν ζωή (ο λόγος για τον γράφοντα του σχολίου)...