11 Ιουνίου 2022

ΔΡΟΜΕΙΣ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ


Όλα είναι έτοιμα στο Καστελόριζο για τον Rock Solid Kastellorizo 2022, τον πρώτο αγώνα ορεινού τρεξίματος που θα γίνει στο πανέμορφο νησί το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιούνη.

Οι συμμετοχές στους αγώνες των 5 και 10 χλμ έχουν κλείσει κι ήδη βρίσκονται στο νησί δρομείς από Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία κι Αυστραλία αλλά κι από πολλά μέρη της Ελλάδας, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Σύμη. Μεγάλη είναι κι η συμμετοχή από παιδιά στον αγώνα των 1,3 χλμ.

Μεταξύ των δρομέων είναι δυο ιδιαίτερα έμπειροι και καταξιωμένοι δρομείς σ' ορεινούς αγώνες, ο Δημήτρης Τζεφαλής κι η Δήμητρα Χαιροπούλου, καθώς κι ένας απ' τους πρωταγωνιστές της βραβευμένης με Οσκαρ Mediterráneo που γυρίστηκε στο Καστελόριζο το 1992, ο Giuseppe Cadena.

Εκτός απ' τους δρομείς, το Rock Solid Kastellorizo 2022 το έχουν αγκαλιάσει κι όλοι οι κάτοικοι του νησιού, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τα φαγητά στο Pasta Party που θα τα μαγειρέψουν οι νοικοκυρές του νησιού!

Η εκκίνηση κι ο τερματισμός των δυο αγώνων θα γίνει στο λιμάνι μπροστά απ' το «Ηρώο». Οι δρομείς θα κινηθούν στα μονοπάτια της ευρύτερης περιοχής του Καστελόριζου και στη συνέχεια θα τερματίσουν, επίσης, στο λιμάνι μπροστά απ' το «Ηρώο». Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής κι η ευαισθητοποίηση των κατοίκων της γύρω περιοχής για την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του Καστελόριζου. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μονοπάτια του Καστελόριζου και να δουν πολλά σημεία αναφοράς της ευρύτερης περιοχής.

Ο αγώνας έχει την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και συνδιοργανώνεται απ' τη δημιουργική ομάδας Τρεις Λαλούν Και Δυο Χορεύουν, το Δήμο Μεγίστης – Καστελλορίζου, το Φεστιβάλ Καστελλορίζου και το Μουσείου Γρίφων.

Την Κυριακή θα γίνει συζήτηση για το τρέξιμο, την ποδηλασία, τον αθλητισμό και την πολυπολιτισμικότητα στο νησί ενώ θα γίνουν κι απονομές.

Περισσότερα στην πηγή: documentonews.gr