07 Ιουνίου 2022

ΚΑΙΡΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ, «ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΜΕΡΕΣ»


«Εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες» αναμένονται τις επόμενες μέρες, όπως τόνισε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς, η αστάθεια του καιρού παραμένει και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν ξανά αργά το απόγευμα.

Όπως είπε: «Η ψυχρή λίμνη θα συνεχίσει να στροβιλίζεται γύρω απ' τη χώρα μας, δηλαδή, θα έχουμε αυτές τις ψυχρές αέριες μάζες και σε συνδυασμό με τις έντονες θερμοκρασιακές διαφορές που δημιουργούνται αργά το μεσημέρι αλλά και τ' απόγευμα, θα εκδηλώνονται αυτές οι πολύ ισχυρές καταιγίδες που είδαμε και χθες, καθώς είχαμε προβλήματα προς την κεντρική και βόρεια Ελλάδα».

Ο μετεωρολόγος πρόσθεσε: «Πολύ πιθανόν αντίστοιχα προβλήματα να δούμε και τις αμέσως επόμενες ημέρες... Απ' την Κεντρική Ευρώπη υπάρχει ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα μας απασχολήσει την Παρασκευή. Τα τελευταία προγνωστικά θέλουν την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο μέχρι και το μεσημέρι, δυο πολύ επικίνδυνες και δύσκολες ημέρες. Πρέπει ν' ακολουθούμε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και να προστατευόμαστε απ' αυτά τα πολύ ισχυρά φαινόμενα που μπορεί να κρατάνε λίγο αλλά είναι ικανά να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα. Μεγάλη προσοχή και στους κεραυνούς».

Αναλυτική πρόγνωση απ' την ΕΜΥ:

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην ηπειρωτική Ελλάδα και πρόσκαιρα στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά απ' τις προμεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία κι από το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο, θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 5 με 6 βαθμούς και δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή documentonews.gr