05 Φεβρουαρίου 2022

ΚΟΜΒΟΪ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)


Είχε ήδη σκοτεινιάσει χθες το βράδυ της Παρασκευής - υπήρχε και πρόβλεψη για χιονοθύελλα - όταν μερικές δεκάδες φορτηγά κι ιδιωτικά αυτοκίνητα έκαναν θόρυβο με την κόρνα τους στο κέντρο της πόλης του Ελσίνκι.

Αυτό ήταν το αποκορύφωμα του «Convoy Finland», μιας ιδέας διαμαρτυρίας που δημιουργήθηκε μέσω της κοινωνικής δικτύωσης κι ήρθε απ' τον Καναδά. Η κινητοποίηση είχε ως στόχο να κλείσει τη Φινλανδική πρωτεύουσα.

Η αστυνομία αναφέρει ότι εκατοντάδες άνθρωποι παρατάχθηκαν στην κεντρική λεωφόρο της πρωτεύουσας έξω απ' το κοινοβούλιο. Άλλοι εμπόδιζαν την κυκλοφορία, κάποιοι κυμάτιζαν Φινλανδικές σημαίες ή κρατούσαν πινακίδες με τη λέξη «Ελευθερία» ή σύμβολα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. 

Όλ' αυτά στην παγωμένη Φινλανδία! Και στην Ελλάδα;... Εδώ, τα συστημικά μέσα έσπευσαν να υποβαθμίσουν την συγκέντρωση, λέγοντας πως διαλύθηκε γρήγορα.

Πηγή el.gr

Σχόλιο Ιστοσελίδας

Η αντίδραση που ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα στον Καναδά αρχίζει ν' αποφέρει καρπούς καθώς αντίστοιχες κινητοποιήσεις παρατηρούνται σε διάφορες χώρες. Και στην Ελλάδα; Εδώ; Τι γίνεται εδώ; Στη Χώρα του τίποτα δε συμβαίνει απολύτως τίποτα!...