19 Φεβρουαρίου 2022

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ «ΚΟΜΒΟΪ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


Επιχείρηση εκκένωσης του χώρου έξω και γύρω απ' το Κοινοβούλιο του Καναδά πραγματοποίησε με πάνοπλες και πολυάριθμες δυνάμεις σήμερα η αστυνομία κατά των διαδηλωτών του «Κομβόι Ελευθερίας». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί ξεπέρασαν για πρώτη φορά τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές.

Προκειμένου να απομακρύνουν ιδιοκτήτες από τα φορτηγά τους, που είχαν καταλάβει τον δρόμο έξω απ' το Κοινοβούλιο, οι αστυνομικοί έσπασαν τα τζάμια των οχημάτων για να τους βγάλουν έξω και να τους συλλάβουν.

Έτσι, έπειτα από 3 βδομάδες κινητοποιήσεων, ο έλεγχος των δρόμων της Οτάβα και των υπόλοιπων πόλεων του Καναδά βρίσκεται ξανά υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης μετά την κατασταλτική επιχείρηση της αστυνομίας. Οι Αρχές συνέλαβαν 100 διαδηλωτές και κατάσχεσαν 21 φορτηγά στην Οτάβα, δίνοντας τέλος στις κινητοποιήσεις ενάντια στους υγειονομικούς περιορισμούς και την κυβέρνηση Τριντό.

Σημειώνεται ότι οι διαδηλώσεις είχαν υποχωρήσει αισθητά τις τελευταίες μέρες, χάνοντας τη δυναμική και τη μαζικότητα που είχαν το πρώτο διάστημα, αφού οι πιέσεις κι οι απειλές της κυβέρνησης, μαζί με την κατακραυγή μεγάλης μερίδας πολιτών της Καναδικής πρωτεύουσας κι άλλους αντικειμενικούς παράγοντες έκαμψαν το συγκεκριμένο κίνημα.

Η κυβέρνηση Τριντό, η οποία είχε κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των οικονομικών κι εμπορικών επιπτώσεων που προκάλεσε η επίμονη παρουσία του «Κομβόι», είχε διαβεβαιώσει ότι θα υιοθετήσει αμείλικτη στάση απέναντι στους διαδηλωτές, έπειτα κι απ' τις εκκλήσεις των ΗΠΑ για άμεσο τερματισμό των κινητοποιήσεων.

Πηγή efsyn.gr