16 Φεβρουαρίου 2022

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 38 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΒΡΟΧΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ


Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ύστερα από καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν κατολισθήσεις και πλημμύρες στην τουριστική πόλη Πετρόπολις, 60 χιλιόμετρα βόρεια του Ρίο Ντε Τζανέιρο, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η πολιτική προστασία της πόλης.

Ο απολογισμός έχει υπερδιπλασιαστεί από χθες (18 θάνατοι) σ' αυτή τη μικρή πόλη, όπου μέσα σε λιγότερο από 6 ώρες έπεσε μεγαλύτερος όγκος βροχής απ' αυτόν που προβλέπεται για όλο τον μήνα Φλεβάρη, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Metsul.

Ο απολογισμός σ' ανθρώπινες ζωές μπορεί ν' αυξηθεί, ενώ σ' αυτή τη φάση δεν έχει γνωστοποιηθεί καμία πληροφορία για τον αριθμό των αγνοουμένων και των τραυματιών. Στην περιοχή επιχειρούν πάνω από 180 πυροσβέστες και περίπου 400 στρατιώτες.

Η Βραζιλία έχει πληγεί αυτή την εποχή από ιδιαίτερα σοβαρές βροχοπτώσεις, κάτι που οι ειδικοί αποδίδουν στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη.

Σ' επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία, ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου διαβεβαίωσε μέσω Twitter πως ενημερώνεται για την «τραγωδία» και ζήτησε από υπουργούς του να προσφέρουν «αμέσως βοήθεια στα θύματα».

Πηγή documentonews.gr