16 Φεβρουαρίου 2022

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ


Οι αρχές ερευνούν 68 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από μέλη της Καθολικής Εκκλησίας στην Ισπανία, όπως έγινε γνωστό σήμερα απ' το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, που για πρώτη φορά έδωσε στη δημοσιότητα επίσημα στοιχεία γι' αυτές τις υποθέσεις.

Οι καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών από ιερείς κι η πιθανή συγκάλυψή τους απ' την Εκκλησία μόλις τώρα αναδεικνύονται στην Ισπανία, πολλά χρόνια αφότου παρόμοια σκάνδαλα συντάραξαν την Καθολική Εκκλησία σ' άλλες χώρες, όπως στις ΗΠΑ, την Ιρλανδία και τη Γαλλία.

Το γραφείο του εισαγγελέα έδωσε στη δημοσιότητα ένα αρχείο που περιλαμβάνει τις προκαταρκτικές έρευνες που διεξάγονται σε 17 περιοχές κι αφορούν τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων σε εκκλησίες, σχολεία κι άλλα θρησκευτικά ιδρύματα.

Πριν 2 μήνες η εφημερίδα El Pais έγραψε ότι ανακάλυψε πως είχαν γίνει 1.200 τέτοιες καταγγελίες απ' το 1943 μέχρι το 2018 (πάνω από μια καταγγελία κάθε μήνα, για 75 χρόνια)!

Το Γενάρη, η Επισκοπική Σύνοδος ανέφερε ότι θα συγκροτήσει επιτροπές για ν' ακούσει τις καταγγελίες των θυμάτων. Την περασμένη εβδομάδα το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα πρότεινε τη σύσταση μιας ανεξάρτητης επιτροπής για το ίδιο θέμα.

Στον ιστότοπό της η Ισπανική Εκκλησία έχει μια ειδική σελίδα στην οποία αναφέρει πώς μπορεί να χειριστεί κανείς τέτοιες υποθέσεις. Λέει μεταξύ άλλων ότι, αν δεχτεί κάποια καταγγελία, όλες οι αποδείξεις που θα συγκεντρώσει θα σταλούν αμέσως στο Βατικανό. Ενθαρρύνει, επίσης, τα θύματα να μιλήσουν ανοιχτά και να κάνουν καταγγελία στις τοπικές εισαγγελικές αρχές.

Πηγή documentonews.gr

Σχόλιο Ιστοσελίδας

Οι σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων στους χώρους της Εκκλησίας (κι ειδικά της Καθολικής) έχουν γίνει πια μάστιγα και το πλέον λυπηρό είναι ότι δεν επεμβαίνει σωτήρια κανείς!...