14 Φεβρουαρίου 2022

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


Ένα απ' τα σημαντικότερα ποιήματα του Άγγελου Σικελιανού, η Ιερά Οδός, κι αποσπάσματα ενός απ' τα πιο σπάνια έργα του, της Ελευσίνιας Διαθήκης, απαγγέλλει μοναδικά η Λυδία Κονιόρδου, κάτω απ' το Ρολόι, στον επιβλητικό Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας.

Επιχρωματίζοντας το Ρολόι, το μνημειώδες τοπόσημο της πόλης που δεσπόζει στο λόφο του Αρχαιολογικού Χώρου της Ελευσίνας, τα Λόγια του Ρολογιού φιλοξένησαν στην τρίτη τους έκδοση, την Κυριακή 21 Νοέμβρη 2021, μια σπουδαία ερμηνεύτρια των κειμένων της ελληνικής γλώσσας, τη Λυδία Κονιόρδου.

Η Ιερά Οδός του Σικελιανού γράφτηκε το 1935. Είναι ένα ποίημα - όραμα για τη μέρα της σωτηρίας και της λύτρωσης, όταν η ψυχή του ανθρώπου θα συμφιλιωθεί με τους αιώνιους νόμους της ζωής και της φύσης.

Η ξεχωριστή αυτή performance αποτελεί μέρος μιας σειράς πρωτότυπων ηχητικών εκδηλώσεων, στα πλαίσια της ονομασίας της πόλης ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023. Θα προβάλλεται δωρεάν απ' την Τρίτη 22 Φλεβάρη στις 18.00, στο YouTube, στο επίσημο κανάλι 2023 ΕΛΕVΣΙΣ.

Πηγή iefimerida.gr