27 Φεβρουαρίου 2022

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ


1. ΤΣΕΧΙΑ: ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ Ν' ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ

Η Τσεχία δεν πρόκειται ν' αντιμετωπίσει τη Ρωσία, μετά την εισβολή στην Ουκρανία, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, αν αυτό χρειαστεί.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Πολωνίας και της Σουηδίας, η Τσεχική ομοσπονδία ανακοίνωσε την απόφασή της, που ελήφθη, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Η εκτελεστική επιτροπή της FA ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση, ότι η εθνική ομάδα της Τσεχίας, δεν θα παίξει σε καμιά περίπτωση τον πιθανό αγώνα εναντίον της ομάδας της Ρωσίας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΙ ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Ο αθλητικός κόσμος στρέφεται κατά της Ρωσίας για την έναρξη του πολέμου κόντρα στην Ουκρανία, με μεγάλους αθλητικούς φορείς να της γυρνούν την πλάτη, ομάδες ν' ανακοινώνουν πως δε θέλουν ν' αγωνιστούν με την εθνική της ομάδα, και γενικώς να την απομονώνουν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ολυμπιακός με ανακοίνωσή του έστειλε μήνυμα στήριξης στον Ουκρανικό λαό, ο οποίος δίνει τη δική του μάχη μετά την απόφαση του Πούτιν να εισβάλλει στη χώρα.

H ανακοίνωση: «Σ' αυτές τις τραγικές στιγμές, οι σκέψεις κι οι προσευχές μας είναι με το λαό της Ουκρανίας. Ελπίζουμε ότι αυτός ο φρικτός πόλεμος θα σταματήσει και θα επικρατήσει η ειρήνη.»

Πηγή iefimerida.gr