12 Φεβρουαρίου 2022

ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ (ΑΞΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 144.000 €)


Ακόμα 8 άτομα που έμειναν εγκλωβισμένα για ώρες στα χιόνια αποφάσισαν να κινηθούν δικαστικά διεκδικώντας συνολικά 144.000 € (απ' την Αττική Οδό αλλά κι από ασφαλιστική εταιρεία). Οι περιγραφές τους συγκλονίζουν, καθώς εξηγούν πως κινδύνευε η υγεία τους τόσες ώρες στο κρύο, μην έχοντας καμιά βοήθεια!

Όπως αναφέρεται στη δεύτερη αυτή ομαδική αγωγή (δημοσιεύει σχετικά το dikastiko.gr), οι αρμόδιες εταιρείες «δεν έλαβαν τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να μείνει ανοιχτή η συγκεκριμένη οδική αρτηρία του λεκανοπεδίου Αττικής, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό χιλιάδων πολιτών εντός των οχημάτων τους.»

Και προστίθεται: «Η Αττική Οδός είναι ένας οδικός άξονας που εξυπηρετεί καθημερινά το μεγαλύτερο όγκο κίνησης στην πρωτεύουσα της Ελλάδος. Τελεί υπό ιδιωτική εκμετάλλευση κι έχει υψηλές χρεώσεις προκειμένου να εξασφαλίζει στους χρήστες της ασφαλή διέλευση. Δυστυχώς, όμως, οι αρμόδιοι δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις αυτές, με αποτέλεσμα να φέρουν μεγάλες ευθύνες για παραλείψεις αναφορικά με τη διαχείριση της κακοκαιρίας, οι οποίες οδήγησαν στον εγκλωβισμό χιλιάδων οδηγών, μεταξύ των οποίων κι ηλικιωμένων, ασθενών, παιδιών κι εγκύων που βρίσκονταν στα οχήματα τους χωρίς θέρμανση, τροφή και νερό για διάρκεια που ξεπέρασε ακόμη και τις 24 ώρες και χωρίς την παραμικρή βοήθεια απ' την πλευρά που θα 'πρεπε! Οι πολίτες δεν είχαν καμιά ενημέρωση για το χάος που επικρατούσε στην Αττική Οδό, κανείς υπάλληλος δεν τους πληροφορούσε και κανείς υπάλληλος δεν τους βοηθούσε! Γενικά, οι παραλείψεις ήταν εγκληματικές κι ευτυχώς που υπήρξε η συνδρομή εθελοντών!».

Πηγή el.gr