20 Φεβρουαρίου 2022

20/2/2022. ΑΕΚ - ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2 - 0


Δυο ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και στοχεύουν στην έξοδό τους στην Ευρώπη, η ΑΕΚ και τα Γιάννινα, συναντήθηκαν απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Στο πρώτο ημίχρονο δε σημειώθηκε τέρμα, αν κι η γηπεδούχος ΑΕΚ ήταν σε όλα καλύτερη (κατοχή μπάλας, ευκαιρίες για γκολ, συνολικές προσπάθειες και κόρνερς).

Η επανάληψη ξεκίνησε μ' ένα γκολ της ΑΕΚ (στο 48'με τον Τσούμπερ) που όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Από κει και πέρα, οι κιτρινόμαυροι άρχισαν να πιέζουν έντονα και να κλείνουν την Ηπειρώτικη ομάδα στην περιοχή της. Έτσι, το γκολ ήταν αναμενόμενο να έρθει. Πράγματι, στο 69΄, ο Μάνταλος, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα (είχε περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή στο 67' στη θέση του Τσούμπερ), με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Ρότα απ' τα δεξιά, άνοιξε το σκορ.

Μετά το γεγονός αυτό, ο ΠΑΣ δεν έδειξε ότι είχε τις δυνατότητες ν' αντιδράσει, οπότε η ΑΕΚ βρήκε την ευκαιρία στο 88' να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Λώλης στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στον Ανσαριφάρντ που απ' το ένα μέτρο, με προβολή, έκανε το 2 - 0. Μ' αυτό το αποτέλεσμα τέλειωσε ο αγώνας κι η ΑΕΚ πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.