18 Φεβρουαρίου 2022

ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΑ «ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ» ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


Μια νέα σειρά 8 ιστορικών ντοκιμαντέρ ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος με τίτλο «Τα Χρόνια Της Αθωότητας», παραγωγής της ΕΤ 3, αναμένεται να καθηλώσει τους φίλους της «στρογγυλής θεάς».

Η πρεμιέρα θα γίνει τη Δευτέρα 21 Φλεβάρη (το βράδυ, στις 23.00). Μέσα σε 8 ωριαία επεισόδια, ο κορυφαίος σκηνοθέτης του είδους, Ηλίας Γιαννακάκης, αποτυπώνει την ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, απ' τις απαρχές του τη δεκαετία του 1920, μέχρι τη θέσπιση του επαγγελματικού πρωταθλήματος, την αγωνιστική περίοδο 1979 - 80.

Η σειρά θα προβάλλεται κάθε Πέμπτη την ίδια ώρα και σ' επανάληψη κάθε Κυριακή στις 23.30.

Στη σειρά αυτή θα προβληθεί σπάνιο οπτικό υλικό που δεν έχει ξαναπροβληθεί στην τηλεόραση! Είναι υλικό που, όπως ανέφερε ο σκηνοθέτης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Χρήστο Σωτηρακόπουλo στον Σπορ Fm, δεν πρόλαβε να ψηφιοποιηθεί απ' την ΕΡΤ κι είχε σταματήσει η διαδικασία αυτή λόγω κρίσης και κατάφερε ο ίδιος να εξασφαλίσει.

Έτσι, για παράδειγμα, θα προβληθούν για πρώτη φορά στιγμιότυπα και, μάλιστα, έγχρωμα κι απ' τους 2 αγώνες του Ολυμπιακού με την Μίλαν το 1959 για το Κύπελλο Πρωταθλητριών στην πρώτη έξοδο ομάδας στο εξωτερικό.

Θα προβληθούν πάνω από 100 συνεντεύξεις ανθρώπων απ' το χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού (ποδοσφαιριστές όπως οι Δομάζος, Κούδας, Μαύρος, Μπάγεβιτς, Κελεσίδης, Χρηστίδης, Κοντογεωργάκης, Στραβοπόδης και δεκάδες άλλοι αλλά και παλιοί θρυλικοί σπορτκάστερς όπως - μεταξύ άλλων - οι Διακογιάννης, Φουντουκίδης, Μπόμης και Κατσαρός).

Γνωστότερος τόσο για τα αθλητικά όσο και για τα ιστορικά ντοκιμαντέρ του (βλ. πρόσφατα το έργο του «Η Μεταφορά», με θέμα την Εθνική Βιβλιοθήκη, αλλά και παλιότερες δουλειές του για το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, τη Μακρόνησο κ.λπ.), ο Γιαννακάκης υπογράφει μια μοναδική σειρά που εξιστορεί την πιο πολύπαθη περίοδο της πρόσφατης Ιστορίας μας (1920 - 1980) μέσα από γνωστές κι άγνωστες σελίδες του πιο λαοφιλούς αθλήματος.

Πηγή ogdoo.gr