28 Φεβρουαρίου 2022

28/2/2022. ΑΠΟΛΛΩΝ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0 - 2


Στο ντέρμπι των ουραγών, στην 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος, νικητής αναδείχτηκε ο Ατρόμητος (έναντι του Απόλλωνα) με σκορ 2 - 0. Το παιχνίδι ήταν γρήγορο και δυνατό αλλά άτεχνο. Στιγματίστηκε όμως απ' τα 4 ακυρωθέντα γκολ σε βάρος του Απόλλωνα!

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πέτυχαν δυο γκόλ, με Τσίμπσα στο 16' και Ντομίνγκες στο 44' αλλά ακυρώθηκαν! Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές μετά το μισάωρο, έχοντας συνολικά περισσότερη κατοχή της μπάλας με μεγαλύτερο αριθμό ευκαιριών.

Στην επανάληψη ο Ατρόμητος κατάφερε γρήγορα ν' ανοίξει το σκορ, στο 48' με εύστοχο πέναλτι του Κουλούρη (το κέρδισε ο ίδιος). Από κει και πέρα η συνέχεια ανήκει στον Απόλλωνα. Στο 54' μπήκε ως αλλαγή ο Ντάουντα και μέσα σε λίγα λεπτά πέτυχε δυο γκολ, στο 60' και στο 64' αλλά ακυρώθηκαν και τα δυο! Σαν να μην έφταναν ολ' αυτά, στο 92' ο Κουλούρης (από κλέψιμο της μπάλας και πάσα του Σάλομον), με έξυπνο μακρινό σουτ που «κρέμασε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα, πέτυχε και δεύτερο γκολ και σφράγισε τη νίκη για την ομάδα του Περιστερίου.

Τέσσερα ήταν τα αξιοσημείωτα του αγώνα:

* Τα 4 ακυρωθέντα γκολ, όλα μιας ομάδας (αυτό ίσως είναι ρεκόρ όλων των εποχών)
* Το διαιτητικό τρίο ήταν απ' τη Βουλγαρία (Καμπάκοφ, Μαργαρίτοφ και Βάλκοφ)
* Αποβλήθηκε παίχτης του Απόλλωνα (Κάστρο)
* Κρατήθηκαν 11 λεπτά ως καθυστέρηση