02 Ιανουαρίου 2021

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠ' ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ PFIZER

H Υπηρεσία Φαρμάκων της Φινλανδίας δέχτηκε την πρώτη αναφορά για παρενέργεια στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού, μετέδωσε σήμερα το Φινλανδικό δίκτυο YLE (το πρόγραμμα εμβολιασμού έχει ξεκινήσει στις χώρες - μέλη της Ε.Ε. απ' τις 27 Δεκέμβρη).

"Όταν υπάρξουν τουλάχιστον 5 τέτοια περιστατικά, θ' ανεβάσουμε τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας σχετικά με τον τύπο της αντίδρασης που εμφανίστηκε", δήλωσε στο δίκτυο η επικεφαλής γιατρός της Υπηρεσίας Μάγια Καουκόνεν και πρόσθεσε ότι δεν μπορούν ν' αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες λόγω των προσωπικών δεδομένων. Ταυτόχρονα, η ίδια επισήμανε ότι οι αναφορές αλλεργικών αντιδράσεων ή άλλης παρενέργειας πιθανόν ν' αυξηθούν.

Μέχρι στιγμής εμβόλια κατά του κορονοϊού έχουν χορηγηθεί σ' εργαζόμενους στον τομέα υγείας στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας (Ελσίνκι, Τούρκου, Τάμπερε, Κουόπιο και Ούλου).

Πηγή capital.gr/diethni

Σχόλιο Ιστοσελίδας: Και μια κι έγινε λόγος στην παρούσα ανάρτηση για το εμβόλιο, παραθέτω συμπληρωματικά κάτι πολύ χρήσιμο (πρόκειται για βίντεο που έγινε λίγο πριν την έλευση του εμβολίου).