18 Ιανουαρίου 2021

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Το σύστημα δημόσιας υγείας της Πορτογαλίας βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης, καθώς τα νοσοκομεία στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από μια ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, βλέπουν τις κλίνες των ΜΕΘ να εξαντλούνται ταχύτατα.

«Το σύστημα υγείας μας βρίσκεται σε κατάσταση ακραίας πίεσης», δήλωσε η υπουργός Υγείας Μάρτα Τεμίδο σε δημοσιογράφους το απόγευμα της Κυριακής μετά από επίσκεψη σ' ένα νοσοκομείο που αντιμετωπίζει προβλήματα. «Υπάρχει ένα όριο κι είμαστε πολύ κοντά σε αυτό».

Το σύστημα υγείας, το οποίο πριν απ' την πανδημία είχε τον μικρότερο αριθμό κλινών κρίσιμης φροντίδας ανά 100.000 κατοίκους στην Ευρώπη, μπορεί να φιλοξενήσει ως 672 ασθενείς με COVID-19 σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Ο αριθμός των ατόμων στις ΜΕΘ με COVID-19 έφτασε τα 647 την Κυριακή, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Η Πορτογαλική Ένωση Διαχειριστών Νοσοκομείων δήλωσε ότι ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό που χρήζουν νοσηλείας είναι πιθανό να αυξηθεί δραματικά την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή naftemporiki.gr