23 Ιανουαρίου 2021

Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Ως δυνατότητα οι εμβολιασμένοι «να κάνουν κάτι που εμπλουτίζει τη ζωή τους» και όχι ως ΠΡΟΝΟΜΙΟ», ερμηνεύει το περιοδικό DER SPIEGEL την εισαγωγή ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού που πρότεινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά απορρίφθηκε απ' τους Ευρωπαίους ηγέτες στην τηλεδιάσκεψη κορυφής της Πέμπτης.

«Η ελευθερία όσων εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού κακώς χαρακτηρίστηκε ΠΡΟΝΟΜΙΟ», γράφει το γερμανικό περιοδικό σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του και συμπληρώνει: «ΠΡΟΝΟΜΙΟ! Ο ίδιος ο όρος αποτελεί αθέμιτη περιχαράκωση!».

Σημειώνεται ότι ενάντια στην πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού τάχθηκαν Γαλλία και Γερμανία, με το Γάλλο υπουργό εσωτερικών Κλεμάν Μπον να σημειώνει ότι «είναι μία συζήτηση που δεν έχει χώρο να γίνει και θα ήταν σοκαριστικό, την ώρα που μόλις αρχίζουμε παντού την εκστρατεία εμβολιασμού στην Ευρώπη, να υπάρχουν σημαντικότερα δικαιώματα για ορισμένους παρά για άλλους. Δεν είναι αυτή η δική μας ιδέα περί προστασίας και πρόσβασης στα εμβόλια».

Το ζήτημα συνάντησε αντίδραση κι απ' τον ίδιο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος διατείνεται ότι εφόσον ο εμβολιασμός από μόνος του δεν αρκεί, θα πρέπει να συνεχιστούν να ισχύουν μέτρα προστασίας, μέχρι να χτιστεί η πολυπόθητη γενική ανοσία.

Αντίθετο στο να καταστεί το εμβόλιο προαπαιτούμενο για ταξίδια στο εξωτερικό εμφανίζεται και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC). Η επικεφαλής του Γκλόρια Γκεβάρα υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο είναι παρόμοιο με τις διακρίσεις στον εργασιακό τομέα.

Ο δρ Ντέιβιντ Φρέιντμαν, ειδικός στις ΗΠΑ για τις μολυσματικές ασθένειες, πιστεύει ότι οι περισσότερες χώρες θα εστιάσουν στη λύση των υποχρεωτικών τεστ για τους ταξιδιώτες. Η υποχρεωτική επιβολή του εμβολιασμού σε επιβάτες μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Επιπλέον, δε φαίνεται να συμφέρει τις ήδη «χτυπημένες» απ' τον ιό αεροπορικές εταιρείες.

Ο Φρέιντμαν έθιξε ακόμα και μια σημαντική διάσταση. Δεν έχει αποσαφηνιστεί επίσημα τι θα γίνει με ταξιδιώτες που έχουν μεν εμβολιαστεί αλλά η έγκριση των εμβολίων τελεί εν αμφιβόλω. Θα μπορούν, για παράδειγμα, να ταξιδέψουν οι Κινέζοι ή οι Ρώσοι στην Ευρώπη τη στιγμή που η Ε. Ε. δεν έχει εγκρίνει τα εμβόλια αυτών των κρατών;

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός λοιπόν για το σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού, προς ώρας τουλάχιστον, είναι ανέφικτος. Πόσο μάλλον ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού...

Πηγή cna.gr/world

Σχόλιο Ιστοσελίδας: Ας εστιάσουμε στη συγκεκριμένη διατύπωση: «ΠΡΟΝΟΜΙΟ! Ο ίδιος ο όρος αποτελεί αθέμιτη περιχαράκωση!». Μ' αυτόν τον τρόπο τοποθετήθηκε το Γερμανικό περιοδικό DER SPIEGEL απέναντι στην πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού για πιστοποιητικό εμβολιασμού!... Έτσι, φάνηκε ποιος είναι ο Φασίστας της Ευρώπης!...