30 Ιανουαρίου 2021

ΒΟΙΩΤΙΑ: ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ


Ο Δήμος Τανάγρας προχωρά στη διαμόρφωση κι ανάπλαση 6 πλατειών και κοινόχρηστων χώρων εντός σχεδίου πόλεως του οικισμού Σχηματαρίου και συγκεκριμένα στα ΟΤ 24, 64, 132, 136, 159 και 214, μετά τη σύμβαση κατασκευής του έργου που υπεγράφη την Τρίτη, στις 26/1/2021, απ' το Δήμαρχο Τανάγρας Βασίλη Περγάλια και τη νόμιμη εκπρόσωπο, Παλόγου Χριστίνα της ανάδοχης Κοινοπραξίας ΧΡΙΣΤΙΝΑ Δ. ΠΑΛΟΓΟΥ – ΜΑΡΙΟΣ Ν. ΣΠΑΘΗΣ, που αναδείχθηκε μειοδότης, με προσφορά έκπτωσης 44,6%. Το έργο που είχε αρχικά συνολικό προϋπολογισμό 550.619,19€ με ΦΠΑ 24%, πρόκειται να καλυφθεί από ιδίους πόρους.

Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται να γίνουν διάφορες επεμβάσεις, όπου απαιτούνται οικοδομικές κι ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες σε 6 κοινόχρηστους χώρους του οικισμού Σχηματαρίου.

Ο οικισμός Σχηματαρίου στερούνταν από χώρους ανάπαυσης και πρασίνου σε πολλές γειτονιές. Η διαμόρφωση κι η ανάπλαση αναξιοποίητων τμημάτων του θα δώσει στον οικισμό και τους κατοίκους τους, χώρους κατάλληλους για σημεία συνάντησης, περιπάτου, ξεκούρασης και παιχνιδιού.

Πηγή stereanews.gr