27 Ιανουαρίου 2021

ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ


Απέναντι ακριβώς απ' την άλλοτε ακμάζουσα Βιομηχανική περιοχή της Σκοτούσας βρίσκονται οι παλιές αποθήκες του ΟΣΕ και το σημαντικό είναι ότι πρόκειται ν' αποκτήσουν ξανά ζωή! Οι αποθήκες, έκτασης 900 τ.μ., εκμισθώθηκαν για 12 χρόνια απ' τον επαγγελματία Παντελή Γρηγοριάδη ο οποίος θα τις αξιοποιήσει με τη δημιουργία συσκευαστηρίου πατάτας.

Με οικογενειακή παράδοση στο χώρο εμπορίας της πατάτας –  ο πατέρας του ασχολείται με το αντικείμενο απ' το 1962 – ο κ. Γρηγοριάδης θα επιχειρήσει να επεκτείνει την επαγγελματική του δραστηριότητα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο «Σερραϊκόν Θάρρος», στο χώρο των παλιών αποθηκών του ΟΣΕ θα έρχεται καθαρισμένο το προϊόν της πατάτας και μαζί με την πατάτα Σερρών που θα καλλιεργήσει ο ίδιος στις Σέρρες (100 στρέμματα) θα γίνεται μικροσυσκευασία της σε τρίκιλο, δίκιλο, μονόκιλο. Το προϊόν θ' αγοράζεται από εμπόρους, ενώ θα στέλνονται συσκευασίες και σε μεγάλα σούπερ Μάρκετ.

Στο Νευροκόπι, απ' το οποίο κατάγεται, υπάρχουν οι κεντρικές εγκαταστάσεις με μεγάλο δίκτυο διανομής, αφού εξάγει πάνω από 100 εκατομμύρια κιλά το χρόνο σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Γερμανία.

Αισιόδοξος, γνώστης του χώρου και με αυτοπεποίθηση, ο Παντελής Γρηγοριάδης δηλώνει ότι έχει πιστοποίηση HACCP και ISO κι ότι η μονάδα θ' απασχολήσει 5 άτομα προσωπικό σε πρώτη φάση.

«Μας πάει πίσω ο κορονοιός, διαφορετικά θα είχαμε ξεκινήσει», ανέφερε στο τέλος ο επιχειρηματίας Παντελής Γρηγοριάδης, ο οποίος ξεκινά την επένδυση με συνεταίρο τον παιδικό του φίλο Παντελή Φιλιππίδη.

Πηγή sertharros.gr (του Δημήτρη Γ. Νάτσιου)