24 Ιανουαρίου 2021

24/1/2021. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0 - 1

Όλα έδειχναν πως το πρώτο ημίχρονο του αγώνα που έληξε πριν λίγο στο Περιστέρι θα έληγε ισόπαλο, ωστόσο, ο Ολυμπιακός... κατάφερε να προηγηθεί στις καθυστερήσεις με τον Μπρούμα. Ένα γκολ που έπρεπε να είχε ακυρωθεί ως φάουλ (σπρώξιμο) του επιθετικού του Ολυμπιακού στο στόπερ Στρούγγη του Ατρόμητου (σχετική είναι η φωτογραφία). Λίγο νωρίτερα, άλλωστε, στο 41' η μπάλα ακούμπησε στο προτεταμένο χέρι του Σεμέδο μέσα στην περιοχή των φιλοξενουμένων αλλά δε δόθηκε τίποτα!

Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξε κι άλλη μια φάση που ο διαιτητής κοιτούσε αλλού... κάπου προς τον πάγκο του Ολυμπιακού για πιθανές υποδείξεις! Ήταν το 60' όταν ο Μπα έριξε μια δυνατή κλωτσιά στο εσωτερικό του μηρού του Μάτιτς. Κανένα πρόβλημα όμως για τον παίχτη των ερυθρολεύκων καθώς συνέχισε το παιχνίδι με μια κίτρινη κάρτα, μόνο! Κι εδώ να δείξουμε ένα δείγμα διαφορετικής, μεροληπτικής αντιμετώπισης. Στο 69' ο Ούμπιδες, που είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή, αντίκρυσε την κίτρινη κάρτα επειδή άγγιξε αντίπαλο!

Φυσικό είναι, μετά απ' όλ' αυτά, να μη σταθώ στις επιμέρους φάσεις του αγώνα γιατί, ειλικρινά, δεν έχει καμιά σημασία. Κι ούτε πάντως θα πω ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν ανώτερος. Εκείνο όμως που φωνάζει από μόνο του και βγάζει μάτια είναι η βοήθεια που λαμβάνει ώστε να γίνεται το έργο του πιο εύκολο! Κι αυτό συμβαίνει χρόνια τώρα. Δεν παίρνονται τόσα πρωταθλήματα μόνο με τη φυσική ανωτερότητα!...