24 Ιανουαρίου 2021

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ


Απέδωσε καρπούς η προσπάθεια που γίνεται απ' τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για αξιοποίηση της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής που ενώνει το Αίγιο με το Διακοφτό και τη μετατροπή της σ' ένα σύγχρονο ποδηλατόδρομο. Στη προχθεσινή συνάντηση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Θανάση Κοτταρά στην Αθήνα οριστικοποιήθηκε το «πράσινο» φως.

«Τα νέα είναι ευχάριστα. Στη συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, και κατόπιν σχετικής αίτησής μας προ μηνών, λάβαμε θετική οριστική απάντηση για την αλλαγή της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής Αίγιο - Διακοφτό σε καθεστώς καταργημένου δικτύου ώστε να προχωρήσει το σχέδιο της ΠΔΕ για ένα μεγάλο πρωτοποριακό ποδηλατόδρομο 13 χλμ. Μια μεγάλη μας παρέμβαση που ξεκίνησε ως όραμα βιώσιμης κινητικότητας αλλά και αναψυχής προχωρά σταθερά στην υλοποίηση για το συμφέρον των κατοίκων της περιοχής», τόνισε ο κ. Ζαΐμης.

Ταυτόχρονα, ο κ. Ζαΐμης ζήτησε κι έλαβε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων υποδομής στη σιδηροδρομική γραμμή Καμίνια – Κάτω Αχαΐα που τόσο ανάγκη έχουν οι δημότες αναφέροντας τα εξής: «Τα νέα είναι καλά και για την επέκταση του προαστιακού μέχρι την κάτω Αχαΐα. Τα έργα υποδομής θα έχουν γίνει εντός του μήνα στην γραμμή Καμίνια - Κάτω Αχαΐα ώστε αμέσως μετά να δύναται ν' αυξηθεί η ταχύτητα του τρένου κι η διαδρομή Ρίο - Κάτω Αχαΐα και να διαρκεί ως 27 λεπτά.»

Πηγή gnomip.gr