31 Μαρτίου 2022

ΓΑΛΛΙΚΗ «LIBERATION»: Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ Ν. Δ.


Με τίτλο «Πιέσεις, Απειλές, Δολοφονία: Η δημοσιογραφία στην Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές» η γαλλική ιστορική εφημερίδα «Liberation» επισημαίνει τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας όσο αφορά τον έλεγχο του Τύπου και των Μέσων Ενημέρωσης.

Με αφορμή και την πρόσφατη έκθεση των Διεθνών Δημοσιογραφικών Οργανώσεων σημειώνει πως όλοι καταγγέλλουν την υποβάθμιση της Ελευθερίας του Τύπου μετά τη νίκη του δεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας το 2019. Τονίζεται πως το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει εμμονή με «τον έλεγχο του μηνύματος» και την ελαχιστοποίηση των διαφωνούντων.

Η εφημερίδα αναρωτιέται πώς η Ελλάδα έφτασε σ' αυτό το σημείο για να προσθέσει πως μετά την κυβέρνηση της περιόδου 2015 - 2019, η Νέα Δημοκρατία, με την άνοδο στην εξουσία, μπήκε στην λογική να επαναφέρει την παλαιά τάξη πραγμάτων στο χώρο της Ενημέρωσης και των ΜΜΕ.

Παράλληλα, σημειώνει τους πολλαπλούς νόμους της Νέας Δημοκρατίας για να περιορίσει της Ελευθερία του Τύπου, κάνοντας ειδική αναφορά στον τελευταίο νόμο περί Τύπου με το πρόσχημα των fake news καταλήγοντας πως φαίνεται πως όλα γίνονται για να εμποδίσουν τη δημοσιογραφική έρευνα.

Φυσικά, γίνεται αναφορά και στην περίπτωση Καραϊβάζ γι' αυτό κι υπάρχει η λέξη δολοφονία στην αρχή του άρθρου...

Πηγή documentonews.gr

Σχόλιο Ιστοσελίδας

Έχουμε φτάσει στο σημείο να γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς!... Με τα προβλήματα της Δημοσιογραφίας στη χώρα μας η Ιστοσελίδα έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν (εδώ κι εδώ)...