02 Μαρτίου 2022

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.000 ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ


Ανακοίνωση της Κρατικής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών της Ουκρανίας:

«Ήδη για περισσότερες από 160 ώρες η Ουκρανία και σύσσωμος ο Ουκρανικός λαός αντιστέκονται στην δόλια και κυνική επίθεση της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, ενώ κάθε ώρα που περνάει χάνονται ζωές που είναι παιδιών, γυναικών και των δυνάμεων άμυνας».

Παράλληλα επισημαίνεται ότι στο διάστημα των 7 ημερών του πολέμου, «η Ρωσία κατέστρεψε εκατοντάδες μεταφορικά μέσα, υποδομές, κατοικίες, νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς κι ήδη έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 2.000 (!!!) Ουκρανοί πολίτες χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι υπηρετούντες στις δυνάμεις άμυνας.

Σήμερα οι βασικές προσπάθειες των διασωστών στοχεύουν στην διάσωση ανθρώπων. Καταφέραμε να κρατήσουμε στην ζωή περισσότερους από 150 πολίτες, να εξαλείψουμε περισσότερες από 400 πυρκαγιές που προκλήθηκαν απ' τα εχθρικά πυρά και ν' απομακρύνουμε περισσότερους από 500 ανθρώπους απ' τα σημεία αυτά. Οι πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν 416 εκρηκτικούς μηχανισμούς».

Επίσης αναφέρεται ότι κατά την τέλεση των καθηκόντων τους, σκοτώθηκαν 10 διασώστες και 13 τραυματίσθηκαν.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής περισσότερα από 870.000 άτομα έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία και μετακινούνται σε άλλες χώρες ως πρόσφυγες.

Πηγή iefimerida.gr

Σχόλιο Ιστοσελίδας

Συγχαρητήρια σε όλα τα φιλοπόλεμα κτήνη που αρέσκονται κάθε φορά να αιματοκυλούν την ανθρωπότητα (γιατί, φυσικά, δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη περίπτωση)!... Η Ιστορία τούς περιμένει με μελανά χρώματα!... Το θέμα όμως είναι ότι τα ανθρωποειδή αυτά δε δίνουν δεκάρα για την Ιστορία!...