28 Μαρτίου 2022

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ


Εκθέτει διεθνώς τη χώρα η «εμμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τον έλεγχο της πληροφορίας», όπως αναφέρει σε πολυσέλιδο πόρισμά της η συνομοσπονδία επτά διεθνών οργανώσεων Τύπου, Media Freedom Rapid Response (M. F. R. R.).

Το πόρισμα είναι το αποτέλεσμα της ειδικής αποστολής που είχε διοργανώσει τον Δεκέμβρη στην Ελλάδα το M. F. R. R., στην προσπάθειά του να κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος που είχε δημιουργηθεί μετά την εκλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το πόρισμα αναμενόταν να είναι σκληρό για την κυβέρνηση που επιχειρεί απ' την ημέρα της εκλογής της να δημιουργήσει μια «μιντιακή» σιγή γύρω απ' τα πεπραγμένα της, όμως η συγκεκριμένη αναφορά αποτελεί τελικά ένα πολύ ηχηρό «χαστούκι», τόσο λόγω του περιεχομένου της, όσο και λόγω της εγκυρότητας των οργανώσεων που αποτελούν τον Οργανισμό MFRR (οι οργανώσεις αυτές είναι: ECPMF, Article 19, EFJ. Press Unlimited, InfAl, IPI, Osservatorio Balcani e Caucaso).

Μια απ' τις εκτιμήσεις της παρουσίασης (που ίσως είναι κι η βασική) έχει να κάνει με το ότι η κρίση στη χώρα «έχει βαθύνει ως αποτέλεσμα της εμμονής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στον έλεγχο της πληροφορίας»... Γενικά, το άρθρο είναι εκτενές κι η Ιστοσελίδα το παρουσιάζει συνοπτικά. Μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο στην πηγή

documentonews.gr (Αντώνης Ρηγόπουλος)