23 Μαρτίου 2022

Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Η μαστίχα, αυτό το μοναδικό παράγωγο της φύσης, μετά από πολλά ταξίδια στα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Ανατολικής Μεσογείου στο βάθος των αιώνων, ήρθε να μας συστηθεί ξανά μέσα απ' τα mastihashop. Τα mastihashop, γνήσιο δημιούργημα των ανθρώπων της μαστίχας, αναδεικνύουν κάθε πτυχή του θαυματουργού προϊόντος, απ' τις ιαματικές και καλλωπιστικές της ιδιότητες, μέχρι την χρήση της σε ζυμαρικά αλλά και καρυκεύματα.

Όλα αυτά τα βρίσκεις στο e-shop του mastihashop αλλά και σ' ένα απ' τα πολυάριθμα καταστήματα του. Το πρώτο που άνοιξε στην καρδιά της Αθήνας ήταν πριν από 20 χρόνια κι ανακαινίστηκε το 2019 για να χωρέσει και να παρουσιάζει με ακόμα πιο όμορφο τρόπο όλα τα καλούδια που περιέχουν μαστίχα.

Τα καλόγουστα και πανέμορφα mastihashop φιλοξενούν στα καταστήματά τους μια πολύ ευρεία γκάμα προϊόντων με πρωταγωνιστή τη μαστίχα Χίου αλλά και πολλά άλλα: φυσική μαστίχα Χίου, πίτες, λουκούμια, γλυκά κουταλιού, μέλι, χαλβά, μπισκότα, κουραμπιέδες, παξιμάδια, ζυμαρικά, σάλτσες, καφέ, λικέρ, ακόμα και καλλυντικά. Μερικά με την μάρκα του mastihashop κι άλλα από συνεργαζόμενους Χιώτες παραγωγούς. Όλα όμως είχαν μέσα τους μαστίχα.

Τα mastihashop κάνουν πλέον κι επίλεκτες ελληνικές και διεθνείς συνεργασίες, ενώ δε σταματούν να παράγουν τα δικά τους νέα προϊόντα. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η Art Of Nature παραφαρμακευτική σειρά που έχει προϊόντα τα οποία εκμεταλλεύονται τις ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας για το στομάχι, κάτι το οποίο έχουν αποδείξει πολλές έρευνες που έγιναν πρόσφατα αλλά και για την στοματική υγιεινή.

Τα mastihashop μπορεί να ξεκίνησαν απ' το κέντρο της Αθήνας όμως η σαγηνευτική φύση της μαστίχας που πάντα μάγευε όλο τον κόσμο, τον μαγεύει και τώρα. Παρίσι, Νέα Υόρκη, Τζεντα, Μέκκα, Κατάρ, Ντουμπάι, Λονδίνο, Ρώμη, Βρυξέλλες, είναι μόνο μερικές απ' τις πόλεις που, χάρη στα mastihashop, γνωρίζουν και μαγεύονται απ' τις ευεργετικές, καλλωπιστικές κι ιαματικές ιδιότητες της χιώτικης μαστίχας. Άλλωστε, είναι ένα προϊόν που έχει την δική του ιστορία την οποία τα mastihashop θέλουν να την εξελίξουν ακόμα περισσότερο. Έτσι, η μαστίχα κατακτά και πάλι όλο τον κόσμο, όπως έκανε και στο παρελθόν.

Πηγή oneman.gr (Δημήτρης Κουπριτζιώτης)