29 Μαρτίου 2022

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ


Πρώην επίσκοπος της πολιτείας της Νέας Υόρκης παραδέχθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης ότι, μέσα σε 25 χρόνια, αποσιώπησε μεγάλο αριθμό υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών με θύτες 11 ιερείς.

Αυτό κατήγγειλε χθες Δευτέρα ένωση αρωγής στα θύματα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ. Τον Απρίλη του 2021 ο Χάουαρντ Χάμπαρντ, ο πρώην επίσκοπος στην πόλη Όλμπανι, κατέθεσε ενόρκως για 4 μέρες ενώπιον δικαστηρίου της πολιτείας της Νέας Υόρκης και παραδέχθηκε ότι το χρονικό διάστημα 1997 - 2002 ήταν ενήμερος για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από ιερωμένους.

Η κατάθεση, η απομαγνητοφώνηση της οποίας φθάνει τις 680 σελίδες (!), δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή με διαταγή δικαστή κι αποσπάσματά της δημοσιεύθηκαν από αμερικανικά ΜΜΕ.

Αντιδρώντας, η ένωση θυμάτων «Δίκτυο επιζησάντων αυτών που υπέστησαν κακοποίηση από ιερείς» (Survivors Network of those Abused by Priests, SNAP), με έδρα το Σικάγο, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την ελπίδα οι πληροφορίες αυτές να ενθαρρύνουν όσους είναι επιφορτισμένοι με την επιβολή του νόμου να ασκήσουν διώξεις για όλα τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν.

Απ' την πλευρά του, ο πρώην επίσκοπος του Όλμπανι, ο οποίος εγκατέλειψε τη θέση το 2014, δήλωσε ότι δεν ήταν «υποχρεωμένος» να ενημερώσει τις αρχές ενώ ο ίδιος δεν ήθελε να ξεσπάσει νέο «σκάνδαλο» παιδεραστίας που θα έπληττε την αμερικανική καθολική εκκλησία!

Αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός ότι, για χρόνια, η αμερικανική ρωμαιοκαθολική εκκλησία σείεται από αποκαλύψεις και καταγγελίες για εγκλήματα σεξουαλικής φύσης από ιερείς.

Πηγή iefimerida.gr

Σχόλιο Ιστοσελίδας

Όσο αφορά τη μάστιγα αυτής της σαθρής εφεύρεσης που λέγεται Θρησκεία, κάποτε θα πρέπει ν' αρχίσει η ουσιαστική αντιμετώπισή της! Να δούμε πότε! Πιθανώς όχι σ' αυτή αλλά στην άλλη Ζωή...