27 Μαρτίου 2022

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ, Η ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!


Αυτή η χώρα ανακηρύχθηκε η πιο ευτυχισμένη, για πέμπτη διαδοχική χρονιά!

Ο λόγος για τη Φινλανδία, η οποία βρίσκεται στην κορυφή συγκεντρώνοντας σημαντική βαθμολογία μπροστά απ' τις υπόλοιπες χώρες, ενώ στη δεύτερη θέση συνεχίζει να βρίσκεται η Δανία, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες το Δίκτυο Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ισλανδία, ακολουθεί η Ελβετία και την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Ολλανδία. Οι ΗΠΑ κατατάχθηκαν στην 16η θέση, ανεβαίνοντας τρεις θέσεις απ' το 2021, η Γαλλία βρίσκεται στην 20η θέση, ενώ η Ελλάδα στην 67η.

«Οι τρεις χώρες που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο ήταν η Σερβία, η Βουλγαρία κι η Ρουμανία. Αυτές που οπισθοχώρησαν περισσότερο στην κατάταξη ήταν ο Λίβανος, η Βενεζουέλα και το Αφγανιστάν (στο τέλος της λίστας, 146η θέση)», σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας (World Happiness Report). Η μελέτη αυτή δημοσιεύεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ κάθε χρόνο απ' το 2012 και μετά και φέτος η έρευνα για την «κατάταξη της ευτυχίας» έγινε πολύ πριν απ' τη Ρωσική εισβολή.

Η πρώτη Φινλανδία κι οι Σκανδιναβικές γειτόνισσές της Δανία, Νορβηγία, Σουηδία κι Ισλανδία έχουν πολύ καλή βαθμολογία στα μέτρα που χρησιμοποιεί η έκθεση για να εξηγήσει τα ευρήματά της: προσδόκιμο υγιούς ζωής, κατά κεφαλήν ΑΕΠ, κοινωνική υποστήριξη σε περιόδους προβλημάτων, χαμηλή διαφθορά κι υψηλή κοινωνική εμπιστοσύνη, γενναιοδωρία σε μια κοινότητα όπου οι άνθρωποι φροντίζουν ο ένας τον άλλον κι ελευθερία να λαμβάνουν βασικές αποφάσεις ζωής.

Πηγή iefimerida.gr

Σχόλιο Ιστοσελίδας

Δεν υπάρχει διεθνής λίστα με θετικό περιεχόμενο - ειλικρινά δεν υπάρχει - που ν' απουσιάζει έστω και μία χώρα της Σκανδιναβίας!... Όσο για τη δική μας... προς στιγμήν διατηρείται, εξακολουθεί να φαίνεται στον παγκόσμιο χάρτη αλλά, αν συνεχίσει με τις ελεεινές κι ανθελληνικές κυβερνήσεις που τη λεηλατούν εδώ και δεκαετίες, δε θα παραμείνει πολύ...