28 Μαρτίου 2022

ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ


Την ερχόμενη Πέμπτη 7 Απρίλη ορίστηκε να μιλήσει ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην Ελληνική Βουλή.

Η ομιλία, μέσω τηλεσύνδεσης, θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 12:00 το μεσημέρι και θα έχει διάρκεια 10 - 15 λεπτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθούν να παρακολουθήσουν κι οι 300 βουλευτές της Βουλής.

Υπέρ της τοποθέτησης του Ουκρανού Προέδρου στην Ελληνική Βουλή τάχθηκε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α - Π.Σ., απ' την πρώτη κιόλας στιγμή που ανακοινώθηκε η είδηση της ομιλίας. Θετική ανταπόκριση απέναντι στην παρουσία του κ. Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή καταγράφηκε κι από πλευράς ΠΑ. ΣΟ. Κ. (Κίνημα Αλλαγής).

Η Ιστοσελίδα στο σημείο αυτό κρίνει σκόπιμο να κάνει την εξής τοποθέτηση:

1) Καταδικάζει τον πόλεμο γενικά, επομένως, και τον συγκεκριμένο όσο αφορά τη Ρωσική εισβολή αλλά κι όσους έχουν προηγηθεί, καθώς δεν έχουμε να κάνουμε με τη μοναδική σύρραξη στην Ιστορία. Απλά, τους περισσότερους τους βολεύει να κρίνουν και να καταδικάζουν, φορώντας παρωπίδες, μια μόνο πλευρά (Πούτιν) ενώ δεν υπάρχει πιο φιλοπόλεμη χώρα στον κόσμο απ' τις Η.Π.Α.

2) Παρουσιάζει τις απόψεις των κομμάτων που αντιδρούν με την ομιλία του Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή, αντιδράσεις τις οποίες προσυπογράφει.

ΚΚΕ: «Ο Ζελένσκι εκπροσωπεί μια αντιδραστική κυβέρνηση, που στηρίζεται απ' το στρατόπεδο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ κι ευθύνεται, όπως κι η Ρωσία, για το δράμα του Ουκρανικού λαού... Αυτή η κυβέρνηση εδώ και χρόνια έχει στηρίξει κι ενσωματώσει ναζιστικές οργανώσεις, διώκει και φυλακίζει κομμουνιστές, έχει θέσει εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας... Είναι προφανής η στάση μας και το ίδιο θα κάναμε αν ερχόταν ο Πούτιν, ο Μπάιντεν κλπ...».

Ελληνική Λύση: «Ο Πρωθυπουργός, χωρίς να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς όπως άλλωστε συνηθίζει, κάλεσε τον Ουκρανό Πρόεδρο να μιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης στην Βουλή των Ελλήνων, τη Βουλή που τόσο ο Πρωθυπουργός όσο κι οι Υπουργοί του, όπως και κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί, σπανίως επισκέπτονται... Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξηγήσεις του κ. Ζελένσκι για την ισχυρή αμυντική συμφωνία που είχε υπογράψει με την Τουρκία πριν τον πόλεμο, η οποία στρέφεται κατά των ελληνικών συμφερόντων και της εθνικής μας ασφάλειας...».

Η Ιστοσελίδα τελειώνει με την εξής διατύπωση: Στην προσπάθειά της η Κυβέρνηση να αποποιηθεί τη μια όψη του νομίσματος του Φασισμού, υιοθετεί την άλλη! Υπάρχουν λοιπόν νοήμονες άνθρωποι που αγαπούν την πατρίδα τους και τη Δημοκρατία που μπορούν να δικαιολογήσουν αυτή την καθόλα γελοία, αντιφατική αλλά και προκλητική στάση;