14 Μαρτίου 2022

ΙΛΙΟΝ - ΑΘΗΝΑ ΣΕ 15 ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ


Το Υπουργείο Υποδομών σπεύδει προκειμένου οι επεκτάσεις του μετρό να προχωρήσουν βάσει του χρονοδιαγράμματος. Σημαντικό ρόλο, μεταξύ άλλων, θα διαδραματίσει η Γραμμή 2 που θα αναβαθμίσει τα Δυτικά Προάστια.

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον. Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, στο τέλος του 2022, θα υπάρχει η περιβαλλοντική αδειοδότηση ώστε να δημοπρατηθεί η κατασκευή τριών νέων σταθμών: Παλατιανή, Ίλιον κι Άγιος Νικόλαος, στη Γραμμή 2.

Απ' τις πληροφορίες που γνωρίζουμε, το συγκεκριμένο έργο θα περιλαμβάνει 3 νέους σταθμούς που θα συνδέονται μεταξύ τους με 4 χιλιόμετρα υπόγειας διπλής γραμμής. Ο πρώτος εξ αυτών θα βρίσκεται στην Παλατιανή, επί της οδού Θηβών, ο δεύτερος στο Ίλιον στην οδό Ελαιών κι ο τρίτος στα σύνορα Ιλίου και Καματερού, στην Αγίου Νικολάου.

Μ' αυτόν τον τρόπο, η ολοκλήρωση του έργου θα σημαίνει πως θα μπορεί κάποιος να μεταβεί στο κέντρο της Αθήνας απ' το Σταθμό του Αγίου Νικολάου μέσα σε χρόνο περίπου 15 λεπτών. Επομένως, είναι πολύ πιθανό τα έργα να ξεκινήσουν στις αρχές τις επόμενης χρονιάς, με την ολοκλήρωση τους να υπολογίζεται στα 4 περίπου χρόνια.

Επίσης, σ' αυτό το σημείο να τονίσουμε πως δεν έχει αποκλειστεί - προς το παρόν - η μελλοντική επέκταση της Γραμμής 2 προς Άνω Λιόσια και Μενίδι.

Πηγή carandmotor.gr