24 Απριλίου 2021

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑ FAKE NEWS Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!


Ο άνθρωπος έχει ξεπεράσει όλα τα όρια! Ποια όρια, αλήθεια; Της ανικανότητας, της γελοιότητας και του τυχοδιωκτισμού!

Με τη χρήση της κινηματογραφικής τεχνικής "Green Screen", βάζει από πίσω του ως background μια φωτογραφία με περιεχόμενο της αρεσκείας του (π.χ. απ' το γραφείο του στου Μαξίμου) και ξεκινάει να μιλάει, δήθεν, ότι βρίσκεται στο περιβάλλον που εμείς βλέπουμε ως ηλίθιοι! Γιατί είμαστε, πραγματικά, ηλίθιοι (και το λέω με επιείκεια) αφού τ' ανεχόμαστε αυτά (αλλά και τόσα άλλα) αδιαμαρτύρητα!

Πριν αναφερθώ αναλυτικότερα, κρίνω σκόπιμο να τονιστεί το εξής: Αναμφίβολα, η μοίρα αυτής της χώρας είναι αντιφατική και τραγική! Κλασσικό παράδειγμα ο Μέγιστος Κολοκοτρώνης! Αγωνίστηκε να ελευθερώσει την πατρίδα μας - με ότι κόστος είχε αυτό - και τελικά το κατάφερε αλλά η ανταμοιβή του ήταν να τον βάλουν φυλακή! Έτσι πορευτήκαμε ως Έθνος τόσα χρόνια, μ' αυτή τη νοσηρή φιλοσοφία και πάντα με τη χαμέρπεια ως οδηγό, και φτάσαμε σήμερα, στο ελεεινό σημείο, σάπιοι να ψηφίζουν σάπιους κι ύστερα όλοι μαζί ν' ανησυχούμε για την κακή πορεία της χώρας!

Κι ας επιστρέψουμε, για να μη μακρηγορούμε, στο επίμαχο θέμα της συγκεκριμένης ανάρτησης. Παραθέτω δύο φωτογραφίες από ομιλίες του... πρωθυπουργού (τέλος πάντων, αυτή την ιδιότητα έχει) σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Η πρώτη είναι από μήνυμά του στις 25 Μάρτη κι η δεύτερη από ομιλία του σχεδόν ένα μήνα μετά, στις 21 Απρίλη. Και στις 2 περιπτώσεις, το background έχει να κάνει με την ίδια φωτογραφία που οι σύμβουλοί του τοποθέτησαν αρχικά κι ύστερα τοποθέτησαν και τον ίδιο! Είναι γνωστό ότι ο πρωθυπουργός μας στερείται δικής του πρωτοβουλίας και κίνησης αφού καταληκτικά τον τοποθετούν και τον συμβουλεύουν καθόλα!...

Αν κι έχουμε κλασική περίπτωση αυταπόδεικτου, εγώ, και πάλι, για του λόγου το αληθές, έχω σημειώσει τα (10 πιο εξόφθαλμα) σημεία που στο βάθος παραμένουν ίδια κι απαράλλακτα και στις δυο χρονικές στιγμές. Δεν άλλαξε τίποτα, δεν κινήθηκε φύλλο, δηλαδή, μέσα σ' ένα μήνα (27 μέρες για την ακρίβεια) που απέχει χρονικά η μια ομιλία απ' την άλλη! Κι είναι ανόητο να συνεχίζουμε να μιλάμε περισσότερο πάνω σ' αυτό αφού δε χρειάζεται η παραμικρή εμπειρία για να καταλάβει κανείς ότι έχουμε να κάνουμε με χρήση φωτογραφίας και ένθεση πρωθυπουργού... ή και το αντίθετο... έχουμε να κάνουμε με ένθεση φωτογραφίας και χρήση πρωθυπουργού! Άλλωστε, εκείνο που βγάζει μάτια είναι το περίγραμμα του σώματός του. Με τίποτα δεν ενσωματώνεται στην ενιαία εικόνα που υπάρχει από πίσω του. Όλο το περιβάλλον από πίσω του είναι μια ενότητα (ε, βέβαια, αφού πρόκειται για φωτογραφία) ενώ ο ίδιος που βρίσκεται μπροστά, "ξεχωρίζει" εμφανέστατα και βγαίνει "εκτός κάδρου"!


Αρκετά, όμως, ως εδώ, υπάρχει κι η προσωπική αξιοπρέπεια!... Σας δίνω τ' αντίστοιχα λινκς στο YouTube για να κάνετε, ιδίοις όμμασι, τις συγκρίσεις και τις εκτιμήσεις σας.

Μήνυμα 25 Μάρτη

Μήνυμα 21 Απρίλη

Συμπέρασμα; Τα έχουμε ξαναπεί! Θα συναντηθούμε όλοι μαζί στο βυθό και θ' ανταλλάσσουμε, απεγνωσμένα, φιλιά αποχαιρετισμού! Και, φυσικά, τότε, θα είναι πολύ αργά για οτιδήποτε...