08 Απριλίου 2021

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Ε.Δ.Α.Δ.) απεφάνθη ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι νόμιμος, δεν παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και μπορεί να είναι κι αναγκαίος στις δημοκρατικές κοινωνίες.

Η απόφαση του Ε.Δ.Α.Δ. ήρθε έπειτα από προσφυγή Τσέχων γονέων οι οποίοι είχαν την απορία αν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των παιδιών. H συγκεκριμένη υπόθεση δεν αφορά την πανδημία, καθώς οι γονείς προσέφυγαν, αντιδρώντας στη νομοθεσία της χώρας τους, που υποχρεώνει τα παιδιά να είναι εμβολιασμένα για να γίνονται δεκτά στο σχολείο. Ωστόσο, ενδεχομένως να παίξει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης, με ειδικούς να εκτιμούν ότι με την απόφαση αυτή δημιουργείται ένα νομικό προηγούμενο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί απ' τις κυβερνήσεις για να προωθήσουν τις εμβολιαστικές εκστρατείες τους κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον Νικολά Ερβιέ, νομικό ειδικευμένο στο Ε.Δ.Α.Δ., η απόφαση «ενισχύει την πιθανότητα ο εμβολιασμός κατά του Covid - 19 να γίνει υποχρεωτικός υπό τις παρούσες συνθήκες της πανδημίας.»

Πηγή efsyn.gr/kosmos/eyropi

Στη φωτογραφία εικονίζεται το κτίριο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

ΣΧΟΛΙΟ: Η Ιστοσελίδα εκφράζει την αντίθεσή της στη απόφαση του Ε.Δ.Α.Δ. και ταυτόχρονα την πλήρη ανησυχία της για το που ακόμα αυτή θα βρει εφαρμογή στο (άμεσο) μέλλον! Γι' αυτό το λόγο έγινε κι η παρούσα ανάρτηση.