18 Απριλίου 2021

ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΑΝΕΚΑΜΨΑΝ ΜΕ ΤΟΝ COVID 19 ΚΙ ΟΙ ΟΓΚΟΙ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ


Ήταν μεγάλη έκπληξη για τους ερευνητές όταν ένας 61χρονος Βρετανός ασθενής με καρκίνο κι ένας 20χρονος Ιταλός, επίσης, με καρκίνο, ανέκαμψαν μετά την ανάπτυξη του Covid 19.

"Πιστεύουμε ότι είναι ο Covid 19 που ανάγκασε το σώμα να δημιουργήσει μια αντικαρκινική ανοσοαπόκριση. Τα κύτταρα που καταπολεμούν τις λοιμώξεις στο σώμα, πιθανότατα επιτέθηκαν και στα καρκινικά κύτταρα" λέει η ογκολόγος Sarah Challoner στο Royal Cornwall Hospital, γράφει η Telegraph.

Ο 61χρονος είχε διαγνωστεί με λέμφωμα Hodgkin, ένα σπάνιο καρκίνο των κυττάρων του λεμφικού συστήματος, ασθένεια που εξαπλώθηκε σε πολλά μέρη του σώματός του. Όταν ο ασθενής επρόκειτο να ξεκινήσει χημειοθεραπεία, μολύνθηκε από κορονοϊό, και, μάλιστα, τόσο πολύ που έπρεπε να νοσηλευτεί και να λάβει οξυγόνο. 11 μέρες αργότερα, όμως, αποδεσμεύτηκε.

Οι Γιατροί, μετά από τετράμηνη παρακολούθηση της κατάστασης των καρκινικών όγκων, εξεπλάγησαν. Η αξονική τομογραφία έδειξε ότι όλοι οι καρκινικοί όγκοι, που είχαν προηγουμένως ανιχνευτεί στο σώμα του 61χρονου, είχαν σχεδόν εξαφανιστεί!

Ο Martin Ledwick, υπεύθυνος πληροφόρησης για τον καρκίνο στο Cancer Research του Ηνωμένου Βασιλείου, προειδοποιεί εντούτοις οι Γιατροί να μη βιαστούν να βγάλουν συμπεράσματα.

"Σ' αυτό το στάδιο είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα απ' αυτές τις περιπτώσεις. Πιθανώς, πρόκειται για σύμπτωση. Όλοι όσοι υποβάλλονται σε θεραπεία για καρκίνο πρέπει να συνεχίσουν ν' ακολουθούν τις συμβουλές των γιατρών, ακόμα και στην περίπτωση του εμβολιασμού" υπογράμμισε ο Ledwick.

Υπήρξαν επίσης αναφορές απ' την Ιταλία για παρόμοιο φαινόμενο. Το περιοδικό Acta Biomedica ανέφερε ότι ένας 20χρονος άνδρας με καρκίνο, αφού πέρασε μια πενθήμερη ασθένεια με υψηλό πυρετό, βήχα και κόπωση, ανέκαμψε θεαματικά λίγες εβδομάδες αργότερα!

Ο καθηγητής Angus Dalgleish, ειδικός για τον καρκίνο στο Νοσοκομείο St George's στο Λονδίνο, πιστεύει ότι δεν υπάρχει βάση για το ότι ο Covid 19 μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο.

Πηγή abcnyheter.no