17 Απριλίου 2021

17/4/2021. ΟΦΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1 - 1


Δώσε μου πάσα να σου δώσω πάσα. Ξαναδώσε μου πάσα να σου ξαναδώσω πάσα! Κινήσεις άνευ ουσίας, έτσι για να περνάει η ώρα! Αυτή είναι η φιλοσοφία που διέπει το Ελληνικό ποδόσφαιρο (μια φιλοσοφία που στη γενίκευσή της και στο βάθος της έχει να κάνει με την ίδια την Ελληνική πραγματικότητα).

Ένα τέτοιο παιχνίδι λοιπόν είδαμε σήμερα τ' απόγευμα, στο Ηράκλειο. Όσο αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, είναι γεγονός πως υπήρξαν αμφισβητούμενες φάσεις που δημιούργησαν πρόβλημα στην έκβαση του αγώνα. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (στο 42'), ο Χουάν Μουνίθ των φιλοξενουμένων άνοιξε το σκορ αλλά το VAR ακύρωσε το γκολ - μάλλον λανθασμένα - ως οφσάιντ ενώ στο 68' για χέρι του Σάλομον μέσα στην περιοχή - φάση, πραγματικά, αμφισβητούμενη - δόθηκε η εσχάτη των ποινών. Το πέναλτι, για λογαριασμό του ΟΦΗ, χτύπησε εύστοχα ο Τζόναθαν Ντε Γκούζμαν κι έτσι έγινε το 1 - 0.

Από πλευράς Ατρόμητου, ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με εκπληκτική κεφαλιά (σχετική είναι η φωτογραφία) με την οποία πιστοποίησε και την κλάση του...