07 Ιουλίου 2019

ΠΑΡΙΣΙ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες στο κέντρο του Παρισιού προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και να ζητήσουν αυστηρότερα μέτρα κατά των δολοφονιών των γυναικών στη Γαλλία.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Αρκετά» και κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Στοπ στις γυναικοκτονίες» ή «Ο πλανήτης χρειάζεται τις γυναίκες ζωντανές», το πλήθος συγκεντρώθηκε στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ στο πλαίσιο διαδήλωσης που οργανώθηκε από διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά των γυναικοκτονιών, τη δολοφονία μιας γυναίκας λόγω του φύλου της.

Γυναίκες όλων των ηλικιών, αλλά και μερικοί άνδρες, τήρησαν σιγή για 74 δευτερόλεπτα, αποτίοντας φόρο τιμής στις 74 γυναίκες που έχουν δολοφονηθεί εξαιτίας του φύλου τους φέτος στη Γαλλία, κατά τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ομάδα συζήτησης στο Facebook «Γυναικοκτονίες από συντρόφους ή πρώην». Σύμφωνα με την ομάδα αυτή, τέσσερις γυναίκες δολοφονήθηκαν μόνο αυτή την εβδομάδα.

Κατά στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, 130 γυναίκες φέρονται να δολοφονήθηκαν το 2017 απ' το σύζυγο ή το σύντροφό τους, και 123 το 2016.

(Φωτογραφία Αρχείου)

Πηγή newsbeast.gr/world