26 Ιουλίου 2019

«ΥΨΗΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.

Αν η μία παράμετρος που μπορεί ν' αποδείξει το πόσο καλά κινείται μία εταιρεία, είναι τα οικονομικά της μεγέθη, μία δεύτερη είναι αυτή που αναφέρεται στη δυνατότητα ενίσχυσης του προσωπικού της, με νέες προσλήψεις. Όταν το 2012, η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. «άλλαζε χέρια» εν μέσω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και με δύσκολο και αβέβαιο το μέλλον για την επιχειρηματικότητα, δεν υπήρχαν πολλοί που πίστευαν ότι το εγχείρημα αυτό μπορεί να έχει επιτυχία.

Επτά χρόνια μετά, η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ δεν είναι απλά ο ηγέτης στην ελληνική παραγωγή και στις εξαγωγές φέτας σε 50 χώρες του κόσμου, αλλά είναι και μία εταιρεία με ισχυρό οικονομικό αποτύπωμα στον τομέα της απασχόλησης. Τα θετικά οικονομικά δεδομένα από την επίτευξη των στόχων της εταιρείας σε συνδυασμό με τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην αγορά και τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, επηρέασαν καθοριστικά, ώστε η διοίκηση της εταιρείας να προχωρήσει στην πρόσληψη 50 νέων μόνιμων υπαλλήλων, μέχρι το τέλος του έτους. Η αύξηση αυτή έρχεται σαν αποτέλεσμα του προγράμματος συνεχούς αναδιάρθρωσης και βελτίωσης που η νέα διοίκηση εφαρμόζει τα τελευταία έξι χρόνια.

Απ' την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., οι εφαρμοσμένες βελτιωτικές κινήσεις στην εταιρεία, συνδυασμένες με τις νέες προσλήψεις μονίμου προσωπικού που ανακοινώθηκαν χθες, οδήγησαν στη συνολική αύξηση του προσωπικού της εταιρείας κατά 179 υπαλλήλους, απ' το 2012.

Το πρώτο εξάμηνο του 2019 έκλεισε για την εταιρεία με έσοδα ύψους 50 εκ. ευρώ που μεταφράζονται σε 5% αύξηση των πωλήσεων στην εσωτερική αγορά αλλά και στις εξαγωγές.

Οι προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων, θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της εταιρείας κυρίως στον τομέα της υποσυσκευασίας αλλά και άλλων τμημάτων της παραγωγικής διαδικασίας και την απόφαση αυτή ανακοίνωσε σε χθεσινή ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο CEO της εταιρείας Tom Seepers. «Η ποιότητα των προϊόντων ΔΩΔΩΝΗ, δεν οφείλεται μόνο στην ποιότητα του γάλακτος της περιοχής της Ηπείρου και των αυστηρών προτύπων παραγωγής, αλλά και στην ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού της», τόνισε ο κ. Seepers.

Η πορεία της εταιρείας κι οι αποφάσεις της Διοίκησης εκ του αποτελέσματος πια δε μπορούν παρά να χαρακτηριστούν απόλυτα επιτυχημένες. Το στοίχημα λοιπόν φαίνεται πως έχει κερδηθεί, η εταιρεία θεωρείται ένα απ' τα διαμάντια της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας κι η στήριξη που παρέχει σε 5.000 παραγωγούς, ενισχύοντας είτε αποκλειστικά είτε συμπληρωματικά το εισόδημά τους, είναι τεράστιας σημασίας και σπουδαιότητας για την τοπική οικονομία.

Οι προοπτικές είναι θετικές, με την εταιρεία να ρίχνει το βάρος ολοένα και περισσότερο στην βοήθεια στους παραγωγούς, ώστε να γίνουν ακόμη περισσότερο επαγγελματίες, και με τις κατάλληλες συμβουλές και τη συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό της εταιρείας, να μπορέσουν να παράξουν μεγαλύτερες ποσότητες γάλακτος, κορυφαίας ποιότητας, για την παραγωγή της ΠΟΠ φέτας.

Ο αριθμός των παραγωγών με τους οποίους συνεργάζεται σε επαγγελματική βάση η εταιρεία έχει αυξηθεί κι αυτό γιατί υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια, η ΔΩΔΩΝΗ εξακολουθεί να δίνει τις υψηλότερες τιμές στην αγορά κι υπάρχει μία σχέση εμπιστοσύνης, όπως συμβαίνει σε μία οικογένεια που λειτουργεί αρμονικά.

Πηγή ele.gr