06 Ιουλίου 2019

ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Ζημιές σε κτίρια, πυρκαγιές αλλά και τραυματισμούς προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια, το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα, πρωί Σαββάτου ώρα Ελλάδας).

Η ισχύ του υπολογίζεται πως ήταν οχτώ φορές μεγαλύτερη απ' τον προσεισμό 6,4 Ρίχτερ που συντάραξε την ίδια περιοχή την Πέμπτη, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η νεότερη σεισμική δόνηση σημειώθηκε γύρω στις 20:20 τοπική ώρα (06.20 το πρωί του Σαββάτου ώρα Ελλάδας), κοντά στην πόλη Ρίτζκρεστ στα όρια του Εθνικού Πάρκου Ντεθ Βάλεϊ, σε απόσταση 202 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Λος Άντζελες, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Η δήμαρχος του Ρίτζκρεστ Πέγκι Μπρίντεν δήλωσε τηλεφωνικά: «Έχουμε πυρκαγιές, έχουμε διαρροές αερίου, έχουμε τραυματισμούς, έχουμε κόσμο χωρίς ρεύμα. Το αντιμετωπίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο σεισμός ήταν ο ισχυρότερος που πλήττει τη νότια Καλιφόρνια μαζί με τη δόνηση των 7,1 βαθμών στην έρημο Μοχάβε κοντά σε στρατιωτική βάση το 1999, δήλωσε η Λούσι Τζόουνς, σεισμολόγος στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (CalTech).

Πηγή tanea.gr