20 Ιανουαρίου 2020

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΟΣΛΟ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ 2019!

Το μόνο άτομο που πέθανε από τροχαίο πέρυσι στο Όσλο ήταν ένας ενήλικας οδηγός, του οποίου το αυτοκίνητο έπεσε σ' ένα φράκτη, τον περασμένο Ιούνη. Αυτό σημαίνει ότι στην πόλη με πληθυσμό 673.000 ανθρώπων, δεν σκοτώθηκε κανένας πεζός, κανένα παιδί και κανένας ποδηλάτης! Καταπληκτικό, αν μη τι άλλο! Δεδομένα εκτός Ελληνικής πραγματικότητας!

Αυτή η απότομη πτώση των νεκρών από τροχαία οφείλεται στο γεγονός ότι το Όσλο περιορίζει σε μεγάλο βαθμό τα μέρη στα οποία επιτρέπεται στους ανθρώπους να οδηγούν τ' αυτοκίνητά τους, ενώ έχει θέσει αυστηρά όρια ταχύτητας με επιπλέον κάμερες κι αυστηρή αστυνόμευση. Η πόλη είναι επίσης πολύ φιλική προς το ποδήλατο και το περπάτημα. Εδώ πρέπει να επισημανθεί ότι έχει δοθεί μεγάλη σημασία στο να διαχωριστούν οι ομάδες που κυκλοφορούν στον δρόμο (αυτοκινητιστές, ποδηλάτες, πεζοί).

Η σημαντική μείωση των τροχαίων, όμως, δεν ισχύει μόνο για το Όσλο. Η Νορβηγία είναι απ' τις ασφαλέστερες χώρες στην Ευρώπη όσο αφορά τους θανάτους από τροχαία ατυχήματα. Ο αριθμός των θανάτων από τροχαία ατυχήματα μειώθηκε σχεδόν κατά το ήμισυ κατά την τελευταία δεκαετία, όταν το 2010 είχαν χάσει τη ζωής τους 210 άνθρωποι, ενώ το 2019 υπήρχαν μόνο 110 νεκροί από τροχαία.

Πηγή newside.gr