23 Οκτωβρίου 2019

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΩΡΟ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΟ!

Ένα μωρό γεννήθηκε χωρίς πρόσωπο στην Πορτογαλία!

Στις 7 Οκτώβρη, οι γονείς του Ροντρίγκο, ενός μωρού που γεννήθηκε χωρίς μύτη, χωρίς μάτια και χωρίς ένα τμήμα του κρανίου του, ανακαλύπτοντας τις δυσμορφίες του παιδιού τους κατά τη διάρκεια υπερηχογραφήματος (πριν τον τοκετό) στο νοσοκομείο Σαν Μπερνάρντο, στο Σετούμπαλ (40 χλμ νότια της Λισαβόνας), εξέφρασαν τον προβληματισμό τους.

Ο μαιευτήρας Αρτούρ Καραβάλιο που παρακολουθούσε την εγκυμοσύνη, τους καθησύχασε, εξηγώντας ότι ορισμένες φορές, στα υπερηχογραφήματα, κάποια τμήματα του προσώπου του εμβρύου δεν είναι ορατά, ειδικά όταν το μωρό κολλάει το πρόσωπό του στην κοιλιά της μητέρας.

Υπό την πίεση της κοινής γνώμης για την υπόθεση αυτή που συνταράσσει πλέον τη χώρα καθώς έχει επιπτώσεις στη φήμη των γιατρών, αλλά και για να μην ανησυχούν οι έγκυες γυναίκες, ο Ιατρικός Σύλλογος της Πορτογαλίας έθεσε σε 6μηνη διαθεσιμότητα το μαιευτήρα που βαρύνεται με υποψίες για αμέλεια, επειδή δεν αντιλήφθηκε τις δυσμορφίες του μωρού.

Ο γιατρός, έπειτα απ' την ομόφωνη απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου, βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος και με τη μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος του οι γονείς του παιδιού, ενώ εκκρεμούν εναντίον του άλλες έξι, η παλαιότερη των οποίων χρονολογείται απ' το 2013! Το πειθαρχικό συμβούλιο αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα, είδηση που πρωταγωνιστεί στα πρωτοσέλιδα του Πορτογαλικού Τύπου.

Το μωρό παραμένει υπό νοσηλεία στην παιδιατρική μονάδα του νοσοκομείου όπου γεννήθηκε.

Πηγή news247.gr/kosmos