09 Οκτωβρίου 2019

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΟΚΤΩΒΡΗ

Περίεργα είναι τα «τερτίπια» του καιρού των τελευταίων εβδομάδων, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι οποίοι προβλέπουν αρκετή ηλιοφάνεια κι ελάχιστες ως καθόλου βροχές για το προσεχές διάστημα.

Ο καιρός από σήμερα παρουσιάζει σημαντική βελτίωση, με τις βροχές να περιορίζονται σε πολύ μικρά τμήματα της χώρας. Σύμφωνα με το μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός αύριο θα είναι πεντακάθαρος, με περιορισμένα νέφη στο Ιόνιο και προς το μεσημέρι στα νοτιοδυτικά.

Παρόμοιος θα είναι ο καιρός και την Παρασκευή, με συννεφιά σε κεντρική και βόρεια Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Ήπειρο και Ιόνιο. Οι νεφώσεις θα παραμείνουν μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ την Κυριακή θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, σχεδόν, σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, το ενδιαφέρον στην εξέλιξη του καιρού εστιάζεται στο διάστημα μετά τις 12 - 13 Οκτώβρη. Όπως εξήγησε, ένας αντικυκλώνας στην Ευρώπη θα εμποδίζει να έρχονται βαρομετρικά χαμηλά απ' τα βόρεια και τα δυτικά προς τη χώρα μας.

Υποστήριξε επίσης ότι σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δεν αποκλείεται ο καιρός να είναι καλός, χωρίς βροχές και με αρκετή ηλιοφάνεια μέχρι και τις 24 - 25 του μηνός, αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο η καλοκαιρία να συνεχιστεί μέχρι και τα τέλη του Οκτώβρη.

Πηγή iefimerida.gr/ellada