20 Οκτωβρίου 2019

Η ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΣΕ 16 ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με στόχο να εμπνεύσει το ενδιαφέρον των νέων για επαγγέλματα σχετικά με την τεχνολογία και τη μηχανική και να προωθήσει τη συνεργασία και την ομαδική εργασία, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Junior Engineer Academy» ξεκινά φέτος σε 16 δημόσια γυμνάσια της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα JEA απευθύνεται σε μαθητές Β' και Γ' γυμνασίου, έρχεται στην Ελλάδα απ' το ίδρυμα της Deutsche Telekom κι υλοποιείται απ' τον Ελληνικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό STEM Education, που προωθεί την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά, σε σχολεία της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα υποστηριχθούν συνολικά 16 σχολεία, από 6 νομούς της Ελλάδας, που έχουν ήδη εφοδιαστεί με τον απαραίτητο εξοπλισμό (3D εκτυπωτές, εργαλεία, μπαταρίες κλπ.), τον οποίο θα αξιοποιήσουν περισσότεροι από 1.500 μαθητές και 45 εκπαιδευτικοί, ειδικά εκπαιδευμένοι απ' τον STEM για τις ανάγκες του προγράμματος. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα είναι εθελοντική.

«Στόχος μας, η εξοικείωση των μαθητών με τα μαθηματικά, τη φυσική και την τεχνολογία, μέσω κατασκευών», ανέφερε ο Ιωάννης Σομαλακίδης, πρόεδρος του STEM Education. Κάθε απόγευμα, για 28 εβδομάδες, οι μαθητές θα μαθαίνουν μεταξύ άλλων να κατασκευάζουν λειτουργικά αυτόνομα ρομπότ και συσκευές ελέγχου, μέσω των εκπαιδευμένων απ' το STEM καθηγητών τους. Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σε μία συγκεκριμένη δραστηριότητα.

«Η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων, συνεισφέρει στην υλοποίηση του οράματός μας, για έναν κόσμο καλύτερο για όλους μέσω της τεχνολογίας», σημείωσε απ' την πλευρά της η Σταυρούλα Αγγελόπουλου, υποδιευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου ΟΤΕ, μέσω πρωτοβουλιών του οποίου πάνω από 19.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα έχουν αναπτύξει δεξιότητες STEM.

Το JEA ιδρύθηκε με επιτυχία απ' το Ίδρυμα της Deutsche Telekom στη Γερμανία το 2005 και το ελληνικό δίκτυο είναι το δεύτερο δίκτυο Junior Engineer Academy εκτός Γερμανίας, μετά την επιτυχημένη συνεργασία του Ιδρύματος της Deutsche Telekom με το Κροατικό Ινστιτούτο Νεανικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας.

Πηγή nooz.gr/tech