05 Ιουλίου 2021

ΓΑΛΛΙΑ: Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ


Ο Υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν κάλεσε όσο το δυνατόν περισσότερους Γάλλους να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

Προειδοποίησε έτσι ότι η Γαλλία πιθανόν να κατευθύνεται προς ένα τέταρτο κύμα της επιδημίας μέχρι το τέλος του μήνα εξαιτίας της υψηλής μεταδοτικότητας παραλλαγής Δέλτα.

«Επί 5 μέρες ο ρυθμός των κρουσμάτων δεν έχει μειωθεί κι αυξάνεται και πάλι, εξαιτίας της παραλλαγής Δέλτα, η οποία είναι υψηλής μεταδοτικότητας. Το βρετανικό παράδειγμα δείχνει ότι ένα τέταρτο κύμα είναι πιθανό απ' το τέλος του Ιούλη», προειδοποίησε μέσω του Twitter ο Γάλλος υπουργός Υγείας. Και πιο συγκεκριμένα: «Πρέπει να κινηθούμε με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα στον εμβολιασμό. Η χώρα μας βρίσκεται σε μια μάχη με το χρόνο».

Πηγή iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: Και στη Γαλλία, λοιπόν... Παντού τα ίδια... Θα 'λεγε κανείς ότι υπάρχει ένα σενάριο σκευωρίας κι υλοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο. Κι εδώ προκύπτει το εύλογο ερώτημα: Έχουμε τη δυνατότητα να ζήσουμε σ' ένα πλούσιο σπίτι με πάρα πολλά δωμάτια. Εμείς όμως γιατί επιλέγουμε να στριμωχτούμε στο δωμάτιο του κορονοϊού;