03 Νοεμβρίου 2019

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ PEUGEOT ΚΑΙ FIAT

Συμφώνησαν τους όρους της συγχώνευσης οι αυτοκινητοβιομηχανίες PSA (Peugeot) και Fiat Chrysler, σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ.

Το εποπτικό συμβούλιο του γαλλικού ομίλου PSA, της ιδιοκτήτριας της Peugeot, έδωσε πριν λίγες μέρες το πράσινο φως για τη συνένωση με την ιταλοαμερικανική Fiat - Chrysler (FCA), κάνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός νέου κολοσσού στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Το διοικητικό συμβούλιο της ιταλοαμερικανικής Fiat - Chrysler (FCA) ενέκρινε κι αυτή αργότερα με τη σειρά της την πρόοδο στις συνομιλίες για τη συγχώνευση με τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot SA.

Η συμφωνία μεταξύ της PSA και της FCA, προβλέπει ότι το νέο όργανο διοίκησης θα αποτελείται από 11 μέλη: τα έξι θα προέρχονται απ' τη γαλλική εταιρεία και τα υπόλοιπα απ' την ιταλοαμερικανική.

Πρόκειται για τη δεύτερη απόπειρα της Fiat να ενώσει της δυνάμεις της με μια γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, αφού μόλις τον περασμένο Ιούνη οι συζητήσεις για συγχώνευση με τη Renault ναυάγησαν την τελευταία στιγμή.

Οι πωλήσεις των δύο εταιριών αθροιστικά υπολογίζονται στα 8,7 εκατ. αυτοκίνητα τη χρονιά που μας πέρασε, ενώ οι Peugeot και Fiat απασχολούν περί τους 400.000 εργαζόμενους σ' όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το τηλεγράφημα του γαλλικού πρακτορείου AFP.

Πηγή iefimerida.gr/aytokinito