21 Νοεμβρίου 2019

ΠΡΩΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Απόφαση που αναμένεται να φέρει τα πάνω – κάτω στον χώρο του ίντερνετ και της διανομής πειρατικού περιεχομένου εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής. Πρόκειται για την πρώτη φορά που στη χώρα μας υπήρξε καταδίκη ιδιοκτήτη ηλεκτρονικού ιστότοπου στον οποίο γινόταν διανομή πειρατικού περιεχομένου.

Συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών τον ιδιοκτήτη των ηλεκτρονικών ιστότοπων «greekstars.net» και «greekstars.co», για παράνομη διάθεση κινηματογραφικών έργων, μουσικής, βιβλίων, προγραμμάτων Η/Υ κι ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Ο κατηγορούμενος αμέσως μετά το άκουσμα της απόφασης οδηγήθηκε στην φυλακή.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά του ιδιοκτήτη είχαν ασκηθεί 4 ποινικές διώξεις μεταξύ του 2009 και του 2012. Ο ίδιος παρά τις συλλήψεις που είχαν γίνει εις βάρος του συνέχιζε την παράνομη δράση του, αλλάζοντας κάθε φορά που συλλαμβανόταν, το domain-name του παράνομου ιστοτόπου που διατηρούσε, πρακτική που εφαρμόζεται από ορισμένους «αμετανόητους» πειρατές οι οποίοι, παρά την βαρύτητα των ποινών, επιλέγουν να συνεχίσουν την παράνομη μεν, αλλά ιδιαιτέρως κερδοφόρα δραστηριότητα.

Πηγή in.gr