26 Νοεμβρίου 2019

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: ΠΟΛΥΕΤΕΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ ΣΕ... ΙΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΩΦΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Δύο ιερείς καταδικάστηκαν σε κάθειρξη άνω των 40 ετών ο καθένας επειδή επί χρόνια βίαζαν κωφά παιδιά σ' ένα ίδρυμα της Αργεντινής!

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους δύο ιερείς και τους καταδίκασε, τον μεν 59χρονο Αργεντίνο Οράσιο Κορμπάτσο σε κάθειρξη 45 ετών και τον 83χρονο Ιταλό Νικόλα Κοράντι (μόνιμα εγκατεστημένος απ' το 1970 στην Αργεντινή) σε κάθειρξη 42 ετών.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, που ξεκίνησε τον Αύγουστο κι έγινε κεκλεισμένων των θυρών στην πόλη Μεντόσα, εξετάστηκαν 43 υποθέσεις και κατέθεσαν 13 απ' τα θύματα. Ορισμένα ήταν ηλικίας ακόμη και 4 ετών όταν βιάστηκαν!

Το δικαστήριο της Μεντόσα επέβαλε επίσης ποινή κάθειρξης 18 ετών για βιασμό στον κηπουρό του ιδρύματος Αρμάντο Γκόμες. Πέρσι, ένας άλλος ιερέας, ο 50χρονος Χόρχε Μπορντόν, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών αφού ομολόγησε πέντε βιασμούς.

Το ίδρυμα Provolo, στους πρόποδες των Άνδεων, σ' απόσταση 1.000 χιλιομέτρων δυτικά του Μπουένος Άιρες, έκλεισε το 2016, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο. Το ίδρυμα παρείχε... δωρεάν εκπαίδευση σε κωφούς, φτωχούς μαθητές οι οποίοι διέμεναν εκεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κι επέστρεφαν στο σπίτι τους το Σαββατοκύριακο.

Πηγή nooz.gr/world