14 Αυγούστου 2020

ΛΑΜΠΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΦΩΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ

Η Clova Lamp είναι σε θέση να μετατρέψει κείμενο κι εικόνες σε ομιλία, ενώ ένας ενσωματωμένος εικονικός φωνητικός βοηθός μπορεί να εξηγεί τις έννοιες των λέξεων και ν' απαντά σ' ερωτήσεις των παιδιών.

«Τα παιδιά έχουν ανάγκη ν' ακούν βιβλία συχνά για να σκέφτονται, να συγκεντρώνονται και να προάγουν τις δεξιότητές τους όπως φαντασία και δημιουργικότητα αλλά δεν μπορούν όλοι οι γονείς να διαβάζουν όσο συχνά θα ήθελαν βιβλία στα παιδιά τους» τόνισε ο επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού Τζέιμς Κιμ. «Η Clova Lamp επιτρέπει στα μικρά παιδιά ν' ακούν μόνα τους τ' αγαπημένα τους βιβλία όποτε θέλουν και τα βοηθά να καλλιεργήσουν ενδιαφέρον για το διάβασμα».

«Διαβάζει μεγαλοφώνως με φυσική φωνή (στα κορεατικά) τα βιβλία που τοποθετούνται κάτω απ' τη δέσμη φωτός, όταν πατηθεί το κουμπί "Διάβασε" ή δοθεί φωνητική εντολή. Μπορεί, επίσης, να διαβάσει στα αγγλικά κι ιαπωνικά, με φωνή κάποιου για τον οποίον αυτές οι γλώσσες είναι οι μητρικές του, ώστε να δώσει στα παιδιά κίνητρο ν' αρχίσουν μόνα τους να μαθαίνουν αυτές τις γλώσσες» συμπλήρωσε.

Πηγή iefimerida.gr/tehnologia