17 Μαρτίου 2020

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ! Η... ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ!

Ο Νεοφιλελευθερισμός είναι ένα μοντέλο με αντικοινωνικό πρόσωπο, το οποίο απογυμνώνει το κοινωνικό κράτος, γιγαντώνει τις κοινωνικές ανισότητες και στοχοποιεί τις αξίες του ανθρωπισμού, όπως οι έννοιες της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, που στις μέρες μας είναι πιο αναγκαίες από ποτέ.

Ο Νεοφιλελευθερισμός είναι ένα σύστημα εξουσίας, το οποίο στον ορίζοντά του δε βλέπει τις κοινωνικές ανάγκες, αλλά αντιθέτως βλέπει μόνο αριθμούς. Τα άτομα τα αναγνωρίζει μόνο ως όντα που μπορούν και «πρέπει» να επιφέρουν κερδοφορία.

Ο νόμος του Νεοφιλελευθερισμού είναι ίδιος με τον νόμο της ζούγκλας, όπου ο ισχυρός κερδίζει τα πάντα κι ο αδύναμος χάνει τα πάντα! Είναι ένα σύστημα το οποίο έχει σαν πυρήνα του κι αυτοσκοπό του το όφελος του Κεφαλαίου.

Καταληκτικά είναι ένα αφήγημα που σε καμιά περίπτωση δε μπορεί να είναι χρήσιμο για το λαό. Κι όμως! Αυτό το σύστημα θελήσαμε να έχουμε ως πολιτική διακυβέρνηση κι αυτό τώρα «καμαρώνουμε!». Μάλιστα, το προηγούμενο ρήμα θα το ενισχύσω και θα κάνω λόγο ακόμα και για μια «υπερηφάνεια» που πρέπει να νιώθουμε καθώς επιτρέψαμε σε αρκετά ακροδεξιά στοιχεία να παρεισφρήσουν και να συμμετέχουν πλέον σε κυβερνητικούς θώκους!... Εύγε!...

(Τη φωτογραφία από κάπου την πήρα όμως δε θυμάμαι από που. Το πρωτότυπο κείμενο ανήκει στην ιστοσελίδα documentonews.gr αλλά του έκανα τροποποιήσεις και προσθήκες - επικεφαλίδα κ. α.).