11 Ιουνίου 2021

ΘΑΝΟΥ: «ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ»


«Κάθε υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι αντισυνταγματικός», δήλωσε ξεκάθαρα η Ανώτατη Δικαστικός Βασιλική Θάνου, η οποία διετέλεσε Πρωθυπουργός στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2015.

Σε τοποθέτησή της στο κανάλι OPEN, το πρωί της Παρασκευής 21 Μάη, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ο εμβολιασμός δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός. Αυτό είναι αντίθετο και με τις συνταγματικές αρχές, οι οποίες διατυπώνονται στο άρθρο 2 και 5 του συντάγματος, επιβάλλοντας την προστασία της προσωπικότητας του ατόμου, η ελευθερία του να διαθέτει ή να μη διαθέτει το σώμα του για ιατρικές πράξεις. Ο εμβολιασμός δε μπορεί να είναι υποχρεωτικός ούτε υπό την επίκληση της προστασίας της δημόσιας Υγείας.

Αυτό δεν είναι η προσωπική μου άποψη. Σε συνεδρίαση στις 21 Γενάρη του 2021, το Συμβούλιο της Ευρώπης έβγαλε ψήφισμα κι είπε επί λέξει: Οι πολίτες ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν πρέπει να υποστεί πίεση με πολιτικά, κοινωνικά ή άλλα μέσα, προκειμένου να εμβολιαστεί, εάν δεν το επιθυμεί. Κανείς δε θα υποστεί διακρίσεις επειδή δεν έχει εμβολιαστεί, λόγω πιθανών κινδύνων για την υγεία του ή διότι δεν θέλει να εμβολιαστεί. Ούτε τα προνόμια υπέρ των εμβολιασθέντων είναι συνταγματικά ούτε κι η δυσμενής διάκριση εις βάρος αυτών.

Η πολιτεία οφείλει να πείσει τους πολίτες να προσέλθουν στους εμβολιασμούς κι όχι με ψυχολογική βία να τους εξαναγκάσει να εμβολιαστούν, λέγοντας ότι διαφορετικά θα απωλέσουν την εργασία τους ή θα έχουν άλλες επιπτώσεις σε εκείνη.»

Πηγή fonirodopis.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: Μεγάλος σεβασμός στην προάσπιση της Δημοκρατίας και, φυσικά, στα λόγια της Ανώτατης Δικαστικού, κας Βασιλικής Θάνου!