29 Μαΐου 2021

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ: Ο ΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ (ΑΠ' ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ)!


Σε έρευνά τους για την καταγωγή του κορονοϊού, ο Βρετανός καθηγητής Angus Dalgleish κι ο Νορβηγός επιστήμονας Δρ. Birger Sorensen ισχυρίζονται ότι ο ιός δεν έχει φυσικό πρόγονο, δηλαδή δεν είναι φυσική δημιουργία αλλά κατασκευάστηκε μέσω "εργαστηριακής χειραγώγησης".

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail που δημοσιεύει το θέμα, η Κίνα όχι μόνο δημιούργησε τον ιό, αλλά προσπάθησε να συγκαλύψει τις ρίζες του, κάνοντας χρήση "αντίστροφης μηχανικής" έτσι ώστε να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο κορονοϊός αναπτύχθηκε με φυσικό τρόπο στις νυχτερίδες. Η χώρα επέβαλε κι ένα καθεστώς σιωπής στους Κινέζους επιστήμονες για να μη μιλήσουν ενώ κάποιοι άλλοι που τόλμησαν να το κάνουν, εξαφανίστηκαν τα ίχνη τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η μελέτη (εκτείνεται σε 22 σελίδες) θα δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή στην επιστημονική κοινότητα, η οποία μέχρι και πολύ πρόσφατα αρνούνταν πεισματικά οποιαδήποτε άλλη εκδοχή που ήθελε τον κορονοϊό να μην είχε μεταδοθεί από ζώο στον άνθρωπο.

Οι δύο επιστήμονες, την περσινή χρονιά, κατά την ανάλυση δειγμάτων κορονοϊού στην προσπάθειά τους να παρασκευάσουν εμβόλιο για την πανδημία, και μελετώντας παράλληλα τα πειράματα που διενεργούσε το εργαστήριο της Γουχάν απ' το 2002 ως το 2019, ανακάλυψαν "μοναδικά αποτυπώματα" στον ιό που θα μπορούσαν να έχουν δημιουργηθεί μόνο μέσω εργαστηριακής παρέμβασης. Όταν προσπάθησαν να δημοσιεύσουν τα ευρήματα τους, συνάντησαν την πλήρη άρνηση κι η ανακάλυψή τους απορρίφθηκε ως "fake news".

Έπρεπε να περάσει ένας χρόνος ώστε η επιστημονική κοινότητα, οι πολιτικοί και τα ΜΜΕ ν' αρχίσουν να λαμβάνουν υπόψη τους την πιθανότητα ο ιός να ξέφυγε απ' το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν - ένα εργαστήριο που μεταξύ άλλων διενεργεί πειράματα τροποποίησης ιών έτσι ώστε να είναι πιο μεταδοτικοί, σε μια προσπάθεια μελέτης των επιπτώσεών τους στον άνθρωπο.

Η είδηση έρχεται την ώρα που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε απ' τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του να επανεξετάσουν την προέλευση του ιού, συμπεριλαμβανομένης και της πιθανότητας να διέφυγε από εργαστήριο.

Πηγή businessnews.gr